Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na Úrade TSK budete môcť počas dňa otvorených dverí stretnúť hokejistov extraligovej Dukly Trenčín aj univerzitného tímu Gladiators Trenčín

To, že mesto Trenčín je hokejové mesto je už dávno známe. Ak dňa 2. októbra navštívite Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja, presvedčia vás o tom hráči dvoch úspešných trenčianskych tímov.

Dukla Trenčín a Gladiators Trenčín sú názvy dvoch hokejových klubov, ktoré reprezentujú nielen mesto Trenčín, ale aj kraj na profesionálnej úrovni. Zatiaľ čo Dukla v hokejovom svete evokuje legendárny klub s dlhoročnou tradíciou a skvelými výsledkami, názov Gladiators vyvoláva pocit dravosti a rešpektu medzi súpermi. Na oba tímy však môžu byť hokejoví fanúšikovia právom hrdí.

V rámci bohatého programu Dňa otvorených dverí zavítajú na Úrad TSK štyria hokejisti Dukly Trenčín, ktorá si momentálne drží v extralige prvú priečku. Pozvanie prijali Ján Pardavý, Peter Sojčík, Radek Dlouhý a Jakub Gašparovič. Návštevníci a hokejoví priaznivci sa budú môcť so špičkovými športovcami odfotiť a odniesť si napríklad aj autogram. Hokejistov Dukly Trenčín zastihnete na Úrade TSK už od 9.00 h. To však zďaleka nie je všetko. Fanúšikom univerzitného hokeja spravia určite radosť aj hokejisti tímu Gladiators Trenčín z City University of Seattle. Toto mladé mužstvo vzniklo v roku 2013 a je súčasťou Európskej univerzitnej hokejovej ligy, v ktorej sa pohybuje na popredných priečkach. Práve s EUHL podpísal TSK memorandum s názvom I-PAD – informovanosť – participácia, aktivizácia, dobrovoľníctvo, ktorého hlavným cieľom je dostať do povedomia mladých ľudí pálčivé otázky súčasnej doby. Gladiátorov z Trenčína budete môcť na Dni otvorených dverí stretnúť od 11:30 h. Hráči oboch tímov zavítajú na Úrad TSK aj vďaka projektu Zelená župa, ktorou TSK je a ktorej súčasťou je šport a zdravý životný štýl.

Pokiaľ ste fanúšikmi ľadového hokeja, cyklistiky, zdravého životného štýlu alebo environmentalistiky, neváhajte a navštívte v pondelok 2. októbra Úrad TSK, kde budete môcť počas Dňa otvorených dverí nazrieť do zákulisia  krajskej samosprávy, zabaviť sa, niečo sa naučiť a tí šikovnejší aj vyhrať nejakú cenu. Okrem súťaží čaká na vás aj bohatý kultúrny program.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK