Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Najlepších dobrovoľných hasičov majú na Babulicovom vrchu, hasičky v Šišove

Súťažné družstvá dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) si zmerali sily v dvoch disciplínach. Prvou bola štafeta v dĺžke 8x50 m. Druhá disciplína preverila pripravenosť hasičov v požiarnom útoku s vodou na terč. Každé družstvo malo v oboch kategóriách dva pokusy, počítal sa im vždy lepší čas. Na súťaž dohliadalo viac ako 40 členov organizačného štábu, medzi nimi boli aj okresní predsedovia územných organizácií DPO v Trenčianskom kraji a krajský predseda Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Jozef Smolinský. Z každého okresu boli v Dohňanoch najlepšie družstvá, čo bolo vidieť aj na dosiahnutých výsledkoch. Samotná súťaž bola veľmi dobre pripravená, za čo musíme poďakovať okresného výboru v Púchove a domácemu DHZ Dohňany,“ uviedol.

Krajskú súťaž DHZ v Dohňanoch si prišiel pozrieť okrem starostu hosťujúcej obce Milana Panáčka aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Chcem poďakovať organizátorom a všetkým dobrovoľným hasičom, ktorí pripravovali krajskú súťaž, ktorá je na veľmi vysokej úrovni,“ komentoval s tým, že plynulosť samotného priebehu súťaže prekvapila aj samotných organizátorov.

V kategórii dorastenky sa najlepšie na súťaž pripravili hasičky z Dulova (okres Ilava), z dorastencov hasiči z Lednice (okres Púchov). V kategórii ženy sa po oboch disciplínach sa najlepšie umiestnili hasičky zo Šišova (okres Bánovce nad Bebravou). Najlepších hasičov (mužov) z Trenčianskeho kraja má Babulicov vrch (okres Myjava).     

Víťazi jednotlivých kategórií sa prebojovali na celoštátne republikové kolo, ktoré sa uskutoční v Trnave v dňoch 15. a 16. júla 2017.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK