Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nové Mesto nad Váhom vychováva hokejové talenty aj vďaka TSK

Ďalší z úspešných projektov v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK uzrel svetlo sveta v Novom Meste nad Váhom. Podujatie Deti na hokej prilákalo na zimný štadión stovky rodičov s ratolesťami.

Nábor mladých hokejových talentov spojený s odovzdávaním hokejovej výstroje sa uskutočnil v piatok 29. septembra na zimnom štadióne v Novom Meste nad Váhom. Hlavným cieľom projektu „Deti na hokej“ je priviesť mládež k športovým aktivitám, najmä k ľadovému hokeju a rozšíriť tak hokejovú základňu v mládežníckych kategóriách. Napriek tomu, že mládežnícky hokej funguje v Novom Meste nad Váhom iba tretí rok, už teraz tvorí základňu približne 60 detí, ktoré hrajú 2. ligu mladších žiakov. Ako motivácia na podujatí „Deti na hokej“ poslúžila aj návšteva a spoločný tréning mládeže s bývalým reprezentačným brankárom a majstrom sveta z roku 2002 Jánom Lašákom a bývalým reprezentačným obrancom Richardom Pavlikovským.

„Deti na hokej“ je projekt, ktorý Trenčiansky samosprávny kraj podporil v rámci Paticipatívneho-komunitného rozpočtu. O realizácii a pridelení finančných prostriedkov na organizáciu tohto podujatia rozhodli obyvatelia Trenčianskeho kraja vo verejnom hlasovaní.

Na ľadovú plochu zimného štadióna vstúpil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý sa prihovoril zúčastneným deťom, ich rodičom, ale aj vedeniu Hokejového klubu v Novom Meste nad Váhom. „Veľmi sa teším, že Trenčiansky kraj mohol podporiť aj takého úžasné športové podujatie. Podotýkam, že Hokejový klub Nové Mesto nad Váhom sa zúčastnil projektu Participatívneho-komunitného rozpočtu a uspel. Prajem miestnemu hokeju, aby rozkvital a aby sa mu darilo,“ povedal trenčiansky župan.

Mladé talenty prišiel podporiť aj primátor Nového Mesta nad Váhom a podpredseda Trenčianskeho kraja Jozef Trstenský, zástupkyňa primátora Nového Mesta nad Váhom a poslankyňa TSK Kvetoslava Hejbalová a  poslankyňa TSK a primátorka Starej Turej Anna Halinárová.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK