Nové učebné pomôcky vrátane notebooku daroval TSK aj Základnej škole v Nemšovej

V rámci projektu Hrdina remesla odovzdal trenčiansky župan Jaroslav Baška nový notebook a programovateľné stavebnice Boffin aj na Záklanej škole v Nemšovej.

Podporovať záujem žiakov základných škôl o polytechnické vyučovanie sa Trenčiansky samosprávny kraj snaží aj týmto spôsobom. Základné školy v rámci TSK mali možnosť požiadať o učebné pomôcky, ktoré následne môžu využívať pri systematickej príprave svojich žiakov na stredné školy, o ktorých absolventov majú zamestnávatelia záujem.

V utorok 19. septembra odovzdal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška notebook a programovateľné stavebnice Boffin aj na Základnej škole v Nemšovej v rámci plenárneho rodičovského združenia. Začiatok školského roka tak spestril nielen žiakom, ale aj učiteľom, ktorí ich budú aj prostredníctvom nového vybavenia viesť k polytechnickým zručnostiam. „S podporou polytechnizácie vyučovania začal Trenčiansky samosprávny kraj už pred dvomi rokmi. Práve vďaka týmto pomôckam chceme žiakov motivovať k štúdiu technických odborov, pretože absolventi spomínaných študijných smerov sú žiadaní zamestnávateľmi, ktorých máme tu v našom kraji naozaj veľa. Notebook a programovateľné stavebnice postupne odovzdávame každej základnej škole, ktorá o ne požiadala v rámci projektu,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

V oblasti stredného školstva podporuje Trenčiansky samosprávny kraj odborné vzdelávanie prostredníctvom systému duálneho vzdelávania, vďaka ktorému majú absolventi po skončení štúdia výrazne vyššie šance profesijne sa uplatniť. V aktuálnom školskom roku 2017/2018 je do projektu zapojených všetkých 20 stredných odborných škôl, ktorých zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj a 68 firiem, v ktorých študenti v rámci štúdia praxujú.

autor: lb