Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Obec Modrovka oslávila svoje 860. výročie behom okolo hradu Tematín aj folklórom; obec Bukovec oslávila svoje 425. výročie aj írskym tancom

Práve behom okolo hradu Tematín sa obec Modrovka rozhodla osláviť svoje 860. výročie. Štart bol naplánovaný na 10.00 h pod Lascom. Počasie bežcom naozaj prialo. Okrem športových aktivít pre dospelých prichystala obec skákací hrad pre deti, ukážky remeselníkov a dobových rytierov a mnoho súťaží. Program otvorila dychová hudba Inovčanka. Podujatie finančne podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). Predseda TSK Jaroslav Baška prišiel starostovi obce Modrovka Romanovi Pomajbovi osobne odovzdať pamätný list Trenčianskeho samosprávneho kraja pri príležitosti osláv 860. výročia obce. Trenčiansky župan sa všetkým prítomným prihovoril priamo z pódia: „Milí obyvatelia obce Modrovka, som rád, že som mohol medzi vás prísť. Takéto podujatie je vhodnou príležitosťou na stretnutie obyvateľov obce, ale aj rodákov, ktorí sa v Modrovke narodili, ale počas života ju opustili.“ Obci tiež poprial, aby sa jej darilo a aby rozkvitala.

Program pokračoval folklórnou skupinou Podhoranka, vystúpili aj deti z Materskej školy Modrovka a Základnej školy Lúka. Oslavy trvali až do neskorého večera, ktorým zúčastnených sprevádzal DJ BOBO.

Obec Bukovec oslávila svoje 425. výročie aj írskym tancom

Kultúrny dom v obci Bukovec sa v sobotu 1. júla premenil na slávnostný priestor. Obec oslavovala svoje 425. výročie vo veľkom štýle. Okrem programu detí z materskej školy sa predstavili folklórne súbory aj rodák z obce Bukovec Andrej Mikulka s írskym tancom.

Zakladacia listina pre obec Bukovec bola vydaná v roku 1592 na hrade Branč. Obec si toto výročie pripomenula netypickým programom. Írskym tancom, ktorý do kultúrneho domu priniesol projekt Dance in Pulse. Jeho súčasťou je aj rodák z obce Bukovec Andrej Miklulka. Dance in Pulse predstavuje inovatívny pohľad na írsky tanec. Pracuje s divadelnými prvkami a vďaka interakcii s publikom vnáša do zážitku diváka nový rozmer.

Všetkých prítomných uvítala najskôr pani starostka Marcela Pavesková a následne odovzdala slovo predsedovi Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý tieto oslavy finančne podporil:  „Zorganizovať takéto podujatie je náročné nielen finančne, ale aj psychicky a časovo. Chcem poďakovať za to, akým spôsobom ste túto spomienku na 425. výročie obce Bukovec pripravili.“

Jaroslav Baška zároveň odovzdal starostke aj pamätný list Trenčianskeho samosprávneho kraja pri príležitosti týchto osláv.

autor: ĽB

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK