Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Obec Zliechov počas osláv 745. výročia prvej písomnej zmienky potešil svojím vystúpením aj Robo Kazík

Tradičné Zliechovské odpustky, ktoré boli spojené s oslavami 745. výročia prvej písomnej zmienky o obci Zliechov, sa konali od piatka 11. do nedele 13.  augusta v areáli Pusta v Zliechove.

Na sviatok svätého Vavrinca, ktorému je zasvätený kostol v obci Zliechov, sa už tradične každý rok konajú v auguste Zliechovské odpustky. Svätý Vavrinec je patrónom Zliechova a je vyobrazený aj v erbe obce. K odpustkom neodmysliteľne patrí bohatý kultúry a športový program, či kolotoče a atrakcie pre deti aj dospelých. Starosta obce Anton Miko odovzdal počas slávnostného dňa aj niekoľko ocenení. Cenu obce Zliechov a Cenu starostu obce si odniesli občania, ktorí sa pričinili o rozvoj obce. Starosta v nedeľu zrekapituloval celý priebeh osláv: „Program Zliechovských odpustkov je trojdňový. Začínal v piatok diskotékou a stolnotenisovým turnajom. V sobotu prebehla hasičská súťaž a zábava. V nedeľu kultúrny program pokračoval vystúpením Roba Kazíka.“

Podujatie finančne podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj. Predseda TSK sa osláv zúčastnil v nedeľu 13. augusta. „Chcem poďakovať pánovi starostovi za vynikajúcu organizáciu tohto podujatia. Práve takáto udalosť je dobrou príležitosťou, aby sa stretli nielen obyvatelia obce Zliechov, ale aj rodáci, ktorí tu prežili istú časť svojho života, a potom odišli napríklad za prácou do iných miest,“ povedal trenčiansky župan na adresu osláv 745. výročia prvej písomnej zmienky o obci Zliechov. Zároveň odovzdal starostovi obce pamätný list predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a symbolický šek. Župan tiež prezradil plán opráv ciest na aktuálny rok, ktorý sa priamo dotýka Zliechova. „Trenčiansky samosprávny kraj tento rok opraví cestu zo Zliechova smerom na Čičmany, z Valaskej Belej smerom na Gápel a odtiaľ cez Javorinku smerom na Zliechov,“ doplnil Jaroslav Baška.

 

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK