Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ocenenie Biele srdce získalo až päť sestier z NsP Prievidza, námestníčku pre ošetrovateľstvo ocenili na národnej úrovni

Vo štvrtok 18. mája 2017 sa v priestoroch bojnického hotela Slávia konalo slávnostné stretnutie sestier pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Na podujatí, ktoré zorganizovala Regionálna komora Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Prievidza, bolo za svoju prácu ocenených Bielym srdcom na regionálnej úrovni šesť sestier. Symbolicky bola ocenená aj námestníčka pre ošetrovateľstvo NsP Prievidza Iveta Pastieriková, ktorá si významné ocenenie Biele srdce na republikovej úrovni prevzala už 12. mája 2017 v Bratislave.

Biele srdce pre päť sestier z NsP Prievidza

Slávnostného podujatia sa zúčastnilo viac ako 150 sestier z celého prievidzského regiónu, ktoré spoločne prišli osláviť Medzinárodný deň sestier. V úvode sa prítomným prihovorila Darina Súderová z NsP Prievidza, prezidentka Regionálnej komory Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Prievidza, ktorá privítala prítomné sestry a hostí, medzi ktorými nechýbala Iveta Lazorová, prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, Iveta Pastieriková, námestníčka pre ošetrovateľstvo NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach, Jozef Kubík, námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť NsP Prievidza a Jozef Hatvanyi, zástupca primátora mesta Bojnice.

Ocenenie Biele srdce na regionálnej úrovni získalo šesť sestier z prievidzského regiónu, pričom päť ocenených sestier pracuje v NsP Prievidza. Do bojnickej nemocnice si tak Biele srdce priniesli Zuzana Pastieriková, Marieta Bottková, Eleonora Repková, Eva Štálniková a Jana Vrabcová.

Biele srdce na republikovej úrovni pre námestníčku NsP Prievidza

Špeciálne ocenenou bola aj námestníčka pre ošetrovateľstvo NsP Prievidza Iveta Pastieriková, ktorá na návrh Regionálnej komory Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Prievidza získala Biele srdce v kategórii sestra manažér na celoštátnej úrovni. Toto prestížne ocenenie si prevzala 12. mája 2017 v Bratislave na slávnostnom podujatí, ktoré sa konalo pod záštitou prezidenta Andreja Kisku, ktorý privítal ocenené sestry v Prezidentskom paláci. Symbolicky bola opätovne ocenená aj 18. mája 2017 na slávnostnom stretnutí sestier
v Bojniciach pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Ocenenie Biele srdce pre námestníčku NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach s radosťou uvítalo aj vedenie nemocnice. „Som nesmierne rád, že sa tento rok stala ďalšou držiteľkou tohto vzácneho ocenenia práve pani námestníčka, ktorá robí dobré meno celej nemocnici. Týmto by som chcel poďakovať za jej poctivú, náročnú prácu, ktorú s odhodlaním vykonáva a s obdivom ďakujem aj za jej profesionálne vedenie tímu sestier Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach,“ uvádza riaditeľ bojnickej nemocnice Ivan Gašparovič.

Iveta Pastieriková začala svoju profesionálnu kariéru na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, no v súčasnosti zastáva post námestníčky pre ošetrovateľstvo NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach. Okrem toho je členkou Regionálnej komory Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Prievidza, podieľa sa na spoluorganizovaní odborných podujatí a seminárov a je externou vyučujúcou na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety.

Pre viac informácií kontaktujte: Mgr. Radka Križanová, radka.krizanova@hospital-bojnice.sk, tel.: +421 46 5112 121, mob.: +421 907 708 516

Fotogaléria

1. Ocenenie Biele srdce získalo na regionálnej úrovni šesť sestier
2. Ocenené sestry
3. Vľavo Iveta Pastieriková, námestníčka pre ošetrovateľstvo NsP Prievidza, vpravo Darina Súderová, prezidentka Regionálnej komory SKSaPA Prievidza
4. Podujatia sa zúčastnilo viac ako 150 sestier a hostí
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK