Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Oslavy 775. výročia prvej písomnej zmienky mesta Nemšová začali slávnostným galaprogramom a ocenením občanov mesta

Dňa 18. augusta sa v priestoroch Kultúrneho centra v Nemšovej oficiálne začali oslavy spojené so 775. výročím prvej písomnej zmienky o meste Nemšová. Galaprogram otvoril primátor mesta Nemšová, ktorý spolu predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslavom Baškom a s podpredsedom TSK Jozefom Trstenským ocenil občanov za prínos mestu.

Oslavy výročia prvej písomnej zmienky o meste Nemšová začali v piatok 18. augusta v Kultúrnom centre v Nemšovej. Ich súčasťou je aj 22. ročník tradičného Nemšovského jarmoku. Oficiálny galaprogram otvoril popoludní primátor mesta František Bagin svojím príhovorom, v ktorom vzdal vďaku všetkým občanom, ktorí sa podieľajú na dobrom mene mesta Nemšová. Súčasťou galaprogramu bolo odovzdávanie ocenení Cena mesta a Cena primátora mesta. Slávnostného programu sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý spolu s podpredsedom TSK Jozefom Trstenským odovzdali oceneným aj darčekové predmety z Trenčianskeho kraja. Cenu mesta si odnieslo 8 ľudí. Cenu primátora mesta si z jeho rúk prevzalo 6 ľudí, ktorí sa zaslúžili o rozvoj Nemšovej. Ocenených in memoriam pri preberaní zastúpili ich príbuzní.

 Hoci Nemšová dostala status mesta len v roku 1989 a stala sa tak najmladším mestom na Považí, jej obyvatelia potvrdzujú svoju zanietenosť pri budovaní dobrého mena mesta. Svoje uznanie všetkým, nielen oceneným, vyjadril aj trenčiansky župan Jaroslav Baška: „Som rád, že práve Nemšová je súčasťou Trenčianskeho kraja. Aj napriek tomu, že za 775 rokov prešla dobrými aj zlými obdobiami, môžeme vidieť, že toto mesto je viac ako životaschopné. Nemšová organizuje množstvo krásnych podujatí, za čo sa chcem poďakovať nielen pánovi primátorovi a mestskému zastupiteľstvu, ale aj všetkým obyvateľom. Aj keď je číslo 775 naozaj vysoké, pre mesto to nie je ešte žiadny vek. Želám Nemšovej veľa ďalších úspešných rokov.“

 Trenčiansky samosprávny a mesto Nemšová spolupracujú na vysokej úrovni, čo potvrdil aj Jaroslav Baška: „Spoluprácu s mestom Nemšová si naozaj vážim. Jeden z hlavných projektov, ktorý spolu s Nemšovou tvoríme, je budovanie cyklotrasy medzi hradmi Trenčín a Brumov. Projekt nesie názov Na bicykli po stopách histórie. Jeho zámerom je výstavba novej cyklotrasy medzi mestom Nemšová a krajským mestom Trenčín. Novovybudovaná cyklotrasa, sa napojí na projekt cyklotrasy, ktorá spája mesto Brumov-Bylnice s obcou Horné Srnie a mestom Nemšová. Cyklisti sa tak v budúcnosti popod pútnické miesto Skalka nad Váhom dostanú až po brány Trenčianskeho hradu. Projekt, ktorý je zastrešený z eurofondov, spojí Trenčiansky hrad s hradom Brumov. Začiatok výstavby cyklotrasy je odhadovaný na jeseň tohto roku.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK