Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pamiatku Karola Jokla si uctilo až 140 futbalových nádejí

Turnaja prípraviek U10 a U11 sa zúčastnilo 6 družstiev z Bratislavy, Bánoviec nad Bebravou, Myjavy, Nitry, Partizánskeho a Dubnice nad Váhom. „Všetci sme sa tu dnes stretli na počesť najväčsieho futbalového mága, ktorý bol mnohonásobný reprezentant Československej republiky. Zúčastnil sa Majstrovstiev sveta v Mexiku, a to sa žiadnemu inému nášmu rodákovi nepodarilo. Preto je veľkou osobnosťou, no predovšetkým motivačným činiteľom pre mládež, ktorá vyrastá na týchto trávnikoch. Sami vidia, že aj z malého mestečka sa môžu dostať do reprezentácie a šíriť slávu Partizánskeho,” povedal predseda klubu FK Tempo Partizánske Vladimír Karásek.

Mladé talenty prišiel podporiť aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý vyzdvihol  pozitívny prístup mesta k rozvoju športu. „Chcem poďakovať mestu Partizánske za to, že majú takto udržiavané športoviská a že športom mesto Partizánske žije. Som rád, že aj Trenčiansky samosprávny kraj mohol nielen finančne, ale aj vecnými cenami podporiť tento futbalový turnaj,“ doplnil trenčiansky župan.

Mladí futbalisti majú v Partizánskom vytvorené výborné podmienky na rozvoj svojho talentu. V konečnom dôsledku je však dôležitá tvrdá práca, ktorá ukáže, či je medzi nimi nový nasledovník Karola Jokla. „Som rád, že vedenie futbalového klubu FK Tempo Partizánske sa týmto spôsobom snaží posilňovať rozmer osobnostnej integrity vo vzťahu k osobnostiam, ktoré žili a tvorili dejiny nášho mesta,“  uviedol primátor mesta Partizánske Jozef Božik.

Víťazom turnaja a majiteľom putovného pohára sa v sobotu stalo domáce družstvo FK Tempo Partizánske. V tradícii organizovania memoriálu chce futbalový klub pokračovať aj v budúcom roku.

autor: lk

Fotogaléria

IMG_1387
IMG_1392
IMG_1401
IMG_1419
IMG_1423
IMG_1451
IMG_1532
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK