Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja ocenili Hviezdou Zväzu vojakov

Hviezda Zväzu vojakov Slovenskej republiky je ocenenie, ktoré sa udeľuje za podporu činnosti Zväzu, zabezpečenie obranyschopnosti štátu, vytváranie legislatívy na účely sociálneho zabezpečenia vojakov a ich rodín nielen počas služby, ale aj po jej skončení

Trenčiansky župan si pamätnú medailu prevzal za nadčasový postoj k otázkam spolupráce so Zväzom a za podporu jeho činnosti. „Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja dlhodobo spolupracuje so ZVSR, spolupracovali sme s ním ešte v období, keď pôsobil vo funkcii predsedu Výboru pre obranu a bezpečnosť. Už v tom čase pomáhal vytvárať podmienky pre legislatívne zabezpečenie vojakov nielen slúžiacich, ale aj výsluhových,“ doplnil prezident ZVSR Tomáš Švec.

Ocenenie bolo odovzdané na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja vrámci 9. snemu ZVSR, na ktorom jeho členovia zhodnotili štvorročnú prácu Zväzu a prerokovali otázky hospodárenia, programového zamerania a zmien stanov. „Toto ocenenie si veľmi vážim, pretože so Zväzom vojakov Slovenskej republiky spolupracujem už dlhšie obdobie. Je to profesijná organizácia, ktorá má najbližšie k Rezortu obrany a k Ozbrojeným silám Slovenskej republiky. Som rád, že práve s touto organizáciou Trenčiansky samosprávny kraj aktívne spolupracuje a podporuje jej činnosť“, povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Zväz vojakov Slovenskej republiky je občianske združenie s profesijným vzťahom k ozbrojeným silám. Združuje profesionálnych a výsluhových vojakov a vojnových veteránov. Jeho základnou úlohou je sociálne zabezpečenie vojakov, ich rodinných príslušníkov a pozostalých po profesionálnych vojakoch. V súčasnosti má 2800 členov a 31 klubov po celom Slovensku, z toho 6 v trenčianskom regióne. Kým štyri z nich (v Trenčíne, Prievidzi, Považskej Bystrici a Novom meste nad Váhom) sú tvorené profesionálnymi vojakmi aj výsluhovými dôchodcami, ďalšie dva (v Zemianskych Kostoľanoch a novovzniknutý v Trenčíne) sú len vojenské.

autor: lk

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK