Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 44. týždni

Prehľad kultúrno-spoločenských udalostí očakávaných v 44. týždni roku 2017.

Pondelok, 30. október 2017

V pondelok 30. októbra 2017 sa o 10.00 h v rámci procesu debarierizácie zariadení sociálnych služieb uskutoční slávnostné otvorenie novovybudovaného bezbariérového výťahu v Centre sociálnych služieb - SLOVEN v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Výťah bude klientom CSS - SLOVEN odovzdaný do užívania za prítomnosti predsedu TSK Jaroslava Bašku a zástupcov realizátora stavby.

Pri príležitosti 18 rokov projektu Slovensko bez bariér sa v pondelok  30. októbra 2017 v čase od 13.30 h do 16.00 h bude konať seminár s názvom “Slovensko bez bariér” v priestoroch hotela Vila Anna v Trenčianskych Tepliciach. Témou semináru je spolupráca samospráv a občianskej spoločnosti v otázkach, ktoré sa týkajú znevýhodnených skupín občanov, predovšetkým osôb so zdravotným postihnutím a seniorov.

Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trenčín a Mesto Bánovce nad Bebravou pozývajú na slávnostné znovuotvorenie expozície Múzea Partizánskej brigády Jana Žižku, ktoré sa uskutoční v pondelok 30. októbra 2017 o 13.00 h v priestoroch múzea na ulici A. Hlinku 21 v Bánovciach nad Bebravou.

Štvrtok, 2. november 2017

Vo štvrtok 2. novembra 2017 sa o 9.00 h v priestoroch Gymnázia v Púchove v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja uskutoční odovzdanie investície – zrekonštruovanej strechy a prístrešku medzi budovami v hodnote takmer 120 tis. eur. Rekonštrukcia bola financovaná z rozpočtu TSK a investícia bude odovzdaná za prítomnosti trenčianskeho župana Jaroslava Bašku.

Piatok, 3. november 2017

V piatok 3. novembra 2017 sa o 9.20 h v Kongresovej sále Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja uskutoční odborný seminár na tému “autizmus”. Cieľom seminára je oboznámiť odborných zamestnancov zariadení sociálnych služieb a špeciálnych škôl s prejavmi a sociálnymi potrebami ľudí s pervazívnou vývinovou poruchou - autizmom, ktorý bude priestorom aj pre výmenu skúseností a poznatkov.

Pripomíname aj kultúrno-spoločenské podujatia, výstavy a výstavky, ktoré prebiehajú v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi pozýva na výstavu s názvom A sláva národa hodná je obetí, ktorá je usporiadaná pri príležitosti 200. výročia narodenia Jozefa Miloslava Hurbana. Široká verejnosť si ju môže prezrieť do februára 2018 na Záhradníckej ulici v Prievidzi.

Spoločná výstava známej slovenskej umelkyne Ilony Németh a absolventky jej ateliéru na VŠVU Gabriely Zigovej v Galérii Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne predstavuje vo výstavnej koncepcii galérie inovatívny a originálny pohľad na výstavnú činnosť i prácu s verejnosťou. Dvojvýstava prebieha na oboch podlažiach galérie a predstavuje staršiu tvorbu autoriek, ale i úplne nové diela vytvorené špeciálne pre galerijný priestor. Spojenie autoriek vyplýva z ich spoločného pôsobenia na VŠVU v Bratislave i podobného zamerania výtvarného jazyka. Špeciálnym hosťom výstavy je významná maďarská umelkyňa Róza El - Hassan, ktorej dielo Stretched chair (Napnutá stolička) bolo zapožičané z Ludwig Múzea v Budapešti. Projekt je realizovaný vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu. Výstavu si v priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského môžete pozrieť až do 12. novembra 2017.

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva na výstavu „Max Stern (1836 -1901) Hviezda, ktorá nezapadla II“. Výstavu si môžete pozrieť v priestoroch Kasárne Trenčianskeho hradu až do konca decembra 2017.

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne pozýva na výstavu Budúcnosť textilu do priestorov galérie na Palackého ulici č. 27. Výstava ponúka prezentáciu všetkých troch ateliérov – Textilný dizajn, Odevný dizajn a Textilná tvorba v priestore Katedry Textilnej tvorby na VŠMU v Bratislave, ktoré reagujú na aktuálne trendy a technológie v oblasti spracovania textilu. Výstava potrvá až do 5. novembra 2017.

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva na inscenované prehliadky hradu obohatené o hrané scénky pod názvom Čriepky minulosti Trenčianskeho hradu vždy počas jesenných víkendov v termíne od 21. októbra 2017 do 26. novembra 2017 (o 10.00 h, 11.00 h, 12.00 h, 13.00 h, 14.00 h a 15.00 h).

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva priaznivcov ľudových remesiel na unikátnu výstavu modrotlače s názvom „Čaro modrého sveta“. Výstava približuje ukážku unikátneho uceleného súboru modrotlačových foriem z bývalej farbiarskej dielne rodiny Fojtíkovcov v Bánovciach nad Bebravou. Formy rôznej veľkosti a rôznych tvarov rezané z dreva a opatrené kovovými drôtikmi či plieškami vytvárajúcimi vzor sa používali na prenesenie vzoru na plátno. Výstava nainštalovaná v priestoroch kasárne Trenčianskeho hradu potrvá do 26. januára budúceho roka a návštevníci ju môžu navštíviť počas bežných otváracích hodín Trenčianskeho hradu.   

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi a autor Dušan Valovič pozývajú na výstavu TVÁRE SVETA priestoroch galérie Regionart pri RKC v Prievidzi. Na výstave autor prezentuje svoje fotografie z rokov 2011 – 2017 zo svojich ciest po tridsiatich krajinách na piatich kontinentoch a život ľudí v nich. Výstavu si návštevníci môžu pozrieť až do konca novembra 2017.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK