Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 47. týždni

Prehľad kultúrno-spoločenských udalostí očakávaných v 47. týždni roku 2017.

Pondelok, 20. november 2017

V pondelok 20. novembra 2017 sa o 13.00 h v kongresovej sále Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja uskutoční v poradí II. zasadnutie Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v novom volebnom období. Krajskí poslanci sa budú zaoberať návrhom na zriadenie a zloženie komisií pri Zastupiteľstve TSK.

Streda, 22. november 2017

Spoločnosť Nestlé pri príležitosti Európskeho dňa zamestnávateľov pozýva na Deň otvorených dverí pre žiakov posledných ročníkov základných škôl v Prievidzi v stredu 22. novembra 2017, so začiatkom o 10.30 h v závode v Prievidzi. Súčasťou programu bude panelová diskusia so žiakmi o možnostiach ich ďalšieho štúdia a očakávaniach zamestnávateľov od absolventov. Diskusia sa bude konať v priestoroch Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Trenčiansky samosprávny kraj sa popri koryte rieky Váh rozhodol vybudovať 100 kilometrov dlhú segregovanú cyklotrasu, ktorá cyklistom vytvorí podmienky na šport či dochádzanie za prácou. Výstavba najväčšieho župného projektu je rozdelená na 8 častí, pričom práce na výstavbe prvého úseku začali len pred nedávnom. V stredu 22. novembra 2017 sa o 14.00 h uskutoční kontrolný deň prebiehajúcej stavby prvého úseku cyklotrasy Nové Mesto nad Váhom - Horná Streda pri moste vedúcom ponad Biskupský kanál v Novom Meste nad Váhom. Kontrolného dňa sa zúčastní predseda TSK Jaroslav Baška, zástupcovia zhotoviteľa stavby - spoločnosti STRABAG, krajský cyklokoordinátor Radovan Hladký, ako aj primátori a starostovia okolitých miest a obcí.

V stredu 22. novembra 2017 bude o 15.00 h slávnostne otvorený náučný chodník Potulky veveričky ryšky v priestoroch Základnej školy s materskou školou, Centrum I 32 v Dubnici nad Váhom. Projekt bol zrealizovaný vďaka Participatívnemu komunitnému rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, Spolok pre šírenie Národohospodárskeho rozvoja Slovenska a Slobodný vysielač Banská Bystrica pozývajú na prednášku ekonóma Petra Zajaca - Vanku spojenú s prezentáciou jeho knihy Ekonomika po kapitalizme a diskusiou v stredu 22. novembra 2017 o 16.00 h do spoločenskej miestnosti knižnice na Hasičskej ulici v Trenčíne.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na trojdňové sympózium Paletárium 2017, so začiatkom v stredu 22. novembra 2017 o 15.00 h prednáškou Maľovanie na textil - zimný motív. V rámci štvrtkového programu čaká na účastníkov prednáška na tému Maľba 20. storočia či workshop na tému maľba. Sympózium vyvrcholí v piatok spoločnou výstavou vytvorených umeleckých diel v priestoroch Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi. Viac informácií nájdete na www.rkcpd.sk.

Štvrtok, 23. november 2017

Vo štvrtok 23. novembra 2017 bude o 9.00 h slávnostne otvorená multisenzorická miestnosť Snoezelen v Domove sociálnych služieb na Ul. Kuzmányho 35 v Prievidzi. Snoezelen prostredie je dôležité na rozvíjanie potenciálu detí s mentálnym a viacnásobným postihnutím.

V priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa vo štvrtok 23. novembra 2017 o 10.00 h bude konať zasadnutie Komisie dopravy pri Zastupiteľstve TSK, Komisie regionálneho rozvoja a cestovného ruchu o 12.00 h a Komisie sociálnej pomoci a zdravotníctva o 14.00 h.

Trenčianske múzeum v Trenčíne expozícia Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na slávnostnú vernisáž výstavy miniatúrnych betlehemov Jozefa Práznovského  s názvom Betlehemy ako ich nepoznáte vo štvrtok 23. novembra 2017 o 17.00 h do priestorov Podjavorinského múzea v Novom Meste nad Váhom.  Návštevníci si výstavu môžu pozrieť až do 28.  februára 2018.

Piatok, 24. november 2017

V piatok 24. novembra 2017 bude o 9.00 h v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja zasadať Komisia školstva, kultúry, mládeže a športu pri Zastupiteľstve TSK, Komisia legislatívno-právna o 11.00 h a Komisia pre financie, rozpočet a investície o 13.00 h.

Základná škola s materskou školou Mikušovce a Obecný úrad Mikušovce pozývajú pri príležitosti 50. výročia založenia školy v piatok 24. novembra 2017 na Deň otvorených dverí. Súčasťou osláv je aj Slávnostná akadémia s programom o 13.00 h v Kultúrnom dome v Mikušovciach a tanečná zábava s bohatou tombolou. 

V piatok 24. novembra 2017 bude o 14.30 h slávnostne otvorená zrekonštruovaná 50-ročná budova bývalých školských dielní. V budove pribudli nové učebne na vyučovanie predmetu Technika a predmetu Práca s materiálom vrátane učebných pomôcok a moderného vybavenia. Vyučovanie obohatí aj nová EKO-učebňa určená na vzdelávanie v bolesti separácie a recyklácie odpadového materiálu. Pavilón s názvom Svet práce je zameraný na voľbu povolania a oblasť duálneho vzdelávania. 

Súkromná základná umelecká škola STELLA  pozýva na Slávnostný koncert pri príležitosti 20. výročia založenia školy v piatok 24. novembra 2017 o 16.30 h do priestorov kina Mier v Považskej Bystrici. V programe sa predstavia žiaci, absolventi, učitelia školy, ale aj pozvaní hostia.

Sobota, 25. november 2017

V sobotu 25. novembra 2017 sa o 17.00 h v Kultúrnom dome S. Dudíka Myjava uskutoční kultúrny program s názvom Jak z plného koša slivjék pri príležitosti 45. výročia Detského folklórneho súboru KOPANIČIARIK. Podujatie finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

Nedeľa, 26. november 2017

V ECAV chráme Božom v Myjave sa v nedeľu 26. novembra 2017 uskutoční koncert detí z Košarísk s názvom Zvonkohra.

Pripomíname aj kultúrno-spoločenské podujatia, výstavy a výstavky, ktoré prebiehajú v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi pozýva na výstavu s názvom A sláva národa hodná je obetí, ktorá je usporiadaná pri príležitosti 200. výročia narodenia Jozefa Miloslava Hurbana. Široká verejnosť si ju môže prezrieť do februára 2018 na Záhradníckej ulici v Prievidzi.

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva na výstavu „Max Stern (1836 -1901) Hviezda, ktorá nezapadla II“. Výstavu si môžete pozrieť v priestoroch Kasárne Trenčianskeho hradu až do konca decembra 2017.

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva na inscenované prehliadky hradu obohatené o hrané scénky pod názvom Čriepky minulosti Trenčianskeho hradu vždy počas jesenných víkendov až do 26. novembra 2017 (o 10.00 h, 11.00 h, 12.00 h, 13.00 h, 14.00 h a 15.00 h).

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva priaznivcov ľudových remesiel na unikátnu výstavu modrotlače s názvom „Čaro modrého sveta“. Výstava približuje ukážku unikátneho uceleného súboru modrotlačových foriem z bývalej farbiarskej dielne rodiny Fojtíkovcov v Bánovciach nad Bebravou. Formy rôznej veľkosti a rôznych tvarov rezané z dreva a opatrené kovovými drôtikmi či plieškami vytvárajúcimi vzor sa používali na prenesenie vzoru na plátno. Výstava nainštalovaná v priestoroch kasárne Trenčianskeho hradu potrvá do 26. januára budúceho roka a návštevníci ju môžu navštíviť počas bežných otváracích hodín Trenčianskeho hradu.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi a autor Dušan Valovič pozývajú na výstavu TVÁRE SVETA priestoroch galérie Regionart pri RKC v Prievidzi. Na výstave autor prezentuje svoje fotografie z rokov 2011 – 2017 zo svojich ciest po tridsiatich krajinách na piatich kontinentoch a život ľudí v nich. Výstavu si návštevníci môžu pozrieť až do konca novembra 2017.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK