Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 48. týždni

Prehľad kultúrno-spoločenských udalostí očakávaných v 48. týždni roku 2017.

Pondelok, 27. november 2017

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na besedu s cestovateľom Michalom Vičarom, ktorý dobyl svet so starou Škodou 1000 MB, v pondelok 27. novembra 2017 o 16.30 h do spoločenskej miestnosti knižnice na Hasičskej ulici v Trenčíne. Podujatie je spojené s prezentáciou knihy Embéčkem kolem světa plnej fotografií a zážitkov zo 7-mesačnej výpravy cez 4 kontinenty a 22 štátov. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.

Utorok, 28. november 2017

V utorok 28. novembra 2017 sa o 10.00 h bude konať Deň otvorených dverí pri príležitosti 10. výročia vzniku zariadenia Domicile v Starej Turej.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na tvorivé dielne pre dospelých pod názvom Nalaďte sa na vianočnú nôtu!  V utorok 28. novembra 2017 sa v čase od 15.00 h do 17.00 h bude tvoriť na tému Ozdoby zo slamy.

Streda, 29. november 2017

V stredu 29. novembra 2017 sa o 9.00 h v priestoroch Športového gymnázia v Trenčíne bude konať Metodický deň pre ekonómov organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Programom stretnutia budú konzultácie v odborno-organizačnej oblasti hospodárenia s finančnými prostriedkami TSK. Organizátorom stretnutia je Útvar hlavného kontrolóra Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne.

Rada mládeže Trenčianskeho kraja, Mesto Považská Bystrica a Trenčiansky samosprávny kraj pozývajú na konferenciu mladých ľudí s motiváciou k participácii s názvom Bez teba to nejde v stredu 29. novembra 2017 o 9.00 h do zasadačky Mestského zastupiteľstva na Mestskom úrade v Považskej Bystrici. Podujatie podporilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Štvrtok, 30. november 2017

Únia žien Slovenska - Krajská organizácia Trenčín v spolupráci so Základnou umeleckou školou Karola Pádivého v Trenčíne, Základnou umeleckou školou Trenčianske Teplice, Trenčianskym osvetovým strediskom v Trenčíne a Galériou Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne (obe v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK) pozývajú na tradičný koncert umeleckého slova, spevu a hudby mladých umelcov Trenčianskeho kraja s zázvom Čaro jesene vo štvrtok 30. novembra 2017 o 16.00 h do Galériie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne. Koncert sa koná pri príležitosti 90. výročia narodenia Miroslava Válka, významného slovenského básnika z konca 20. storočia a prvého ministra slovenskej kultúry a 65. narodenín speváka a hudobného skladateľa Miroslava Žbirku.

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva vo štvrtok 30. novembra 2017 o 17.00 h na novú talkšou herečky Zuzany Mišákovej, ktorej hosťom bude primár Ortopedického oddelenia Fakultnej nemocnice v Trenčíne MUDr. Karol Gottschal. Podujatie patrí do cyklu Poznávame Trenčanov a konať sa bude v priestoroch spoločenskej miestnosti knižnice na Hasičskej ulici v Trenčíne.

Vo štvrtok 30. novembra 2017 sa o 17.00 h v priestoroch Galérie Vážka na Mierovom námestí v Trenčíne bude konať vernisáž výstavy s názvom Obrazy autora Ladislava Moška pri príležitosti významného životného jubilea autora. Hudobným hosťom bude folklórny súbor Trenčan. Návštevníci si výstavu môžu pozrieť až do 14. januára 2018.

V priestoroch sály Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja vystúpi vo štvrtok 30. novembra 2017 o 20.00 h zoskupenie Milo Kráľ Band v originálnom koncerte. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.

Piatok, 1. december 2017

Obec Lazany a Základná škola s materskou školou Lazany pozývajú na slávnostné otvorenie novovybudovanej telocvične v areáli ZŠ s MŠ v Lazanoch, ktoré sa bude konať v piatok 1. decembra 2017 o 14.00 h v priestoroch školy.

Výstavisko Expo Center Trenčín pozýva na 13. ročník zimného festivalu vína s názvom Vinnum Laugaricio v dňoch 1. a 2. decembra 2017. Pre návštevníkov je pripravený jedinečný zážitok z degustácie špičkových vín zo Slovenska a zahraničia. Medzi vystavovateľmi nebudú chýbať ani výrobcovia destilátov a firmy ponúkajúce obalové i úžitkové sklo a doplnkový sortiment pre vinárov. Festival bude slávnostne otvorený v piatok 1. decembra 2017 o 13.00 h.

Občianske združenie Beniakove Chynorany pozývajú na XXIV. ročník Slovenského festivalu poézie Beniakove Chynorany v dňoch 1. - 3. decembra 2017. Program festivalu odštartuje v piatok 1. decembra o 18.30 spomienkovým programom Rok Jozefa Miloslava Hurbana v Katolíckom dome v Chynoranoch, po ktorom bude nasledovať vernisáž výstavy fotografií Karola Kobellu s názvom Kde štastie a radosť sa rodí. Bohatý program organizátori pripravili aj na sobotu a nedeľu. Celoštátna súťaž v umeleckom prednese poézie sa uskutoční v sobotu 2. decembra o 10.00 h v priestoroch Slovanského múzea A. S. Puškina v Brodzanoch. Súčasťou trojdňového programu je aj adventný jarmok. Hlavným partnerom festivalu je Fond na podporu umenia, na podujatí sa ako spoluorganizátor podieľa aj Trenčiansky samosprávny kraj.

Nedeľa, 3. december 2017

V Kultúrnom dome v Opatovej sa v nedeľu 3. decembra 2017 o 16.00 h uskutoční literárny večer s názvom A zostal človekom - Pocta Rudolfovi Dobiášovi pri príležitosti nominovania na Nobelovu cenu za literatúru.

Pripomíname aj kultúrno-spoločenské podujatia, výstavy a výstavky, ktoré prebiehajú v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi pozýva na výstavu s názvom A sláva národa hodná je obetí, ktorá je usporiadaná pri príležitosti 200. výročia narodenia Jozefa Miloslava Hurbana. Široká verejnosť si ju môže prezrieť do februára 2018 na Záhradníckej ulici v Prievidzi.

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva na výstavu „Max Stern (1836 -1901) Hviezda, ktorá nezapadla II“. Výstavu si môžete pozrieť v priestoroch Kasárne Trenčianskeho hradu až do konca decembra 2017.

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva priaznivcov ľudových remesiel na unikátnu výstavu modrotlače s názvom „Čaro modrého sveta“. Výstava približuje ukážku unikátneho uceleného súboru modrotlačových foriem z bývalej farbiarskej dielne rodiny Fojtíkovcov v Bánovciach nad Bebravou. Formy rôznej veľkosti a rôznych tvarov rezané z dreva a opatrené kovovými drôtikmi či plieškami vytvárajúcimi vzor sa používali na prenesenie vzoru na plátno. Výstava nainštalovaná v priestoroch kasárne Trenčianskeho hradu potrvá do 26. januára budúceho roka a návštevníci ju môžu navštíviť počas bežných otváracích hodín Trenčianskeho hradu. 

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi a autor Dušan Valovič pozývajú na výstavu TVÁRE SVETA priestoroch galérie Regionart pri RKC v Prievidzi. Na výstave autor prezentuje svoje fotografie z rokov 2011 – 2017 zo svojich ciest po tridsiatich krajinách na piatich kontinentoch a život ľudí v nich. Výstavu si návštevníci môžu pozrieť až do konca novembra 2017.

Trenčianske múzeum v Trenčíne expozícia Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na výstavu miniatúrnych betlehemov Jozefa Práznovského  s názvom Betlehemy ako ich nepoznáte do priestorov Podjavorinského múzea v Novom Meste nad Váhom.  Návštevníci si výstavu môžu pozrieť až do 28.  februára 2018.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK