Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pri Športovom gymnáziu začína výstavba novej telocvične, športovať by sa v nej malo o 10 mesiacov

V areáli stredoškolského campusu za mostami v Trenčíne vyrastie moderná športová hala, ktorá vytvorí adekvátne podmienky na rozvoj športového talentu žiakov Športového gymnázia v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Trenčiansky samosprávny kraj naďalej po letných prázdninách pokračuje v investíciách do stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Po tom, čo sa do vynovených priestorov a zrekonštruovaných telocviční za viac ako 1,5 mil. eur, vrátili žiaci škôl na Myjave, v Trenčíne a v Považskej Bystrici, si prídu na svoje aj športovci a žiaci Športového gymnázia v Trenčíne. Kraj sa zo svojich vlastných zdrojov rozhodol vybudovať moderné športovisko, ktoré bude jedinečné svojho druhu.

Športové gymnázium v Trenčíne doteraz nemalo vlastnú telocvičňu. Práve z toho dôvodu TSK vo svojom rozpočte vyčlenil finančné prostriedky na vybudovanie novej telocvične s bežeckým tunelom a sociálno-prevádzkovou budovou. Piatok 8. september 2017 je dôležitým míľnikom vo výstavbe novej telocvične, keďže TSK získalo stavebné povolenie na realizáciu celého projektu.

Za posledné roky ide o prvú výstavbu celkom novej budovy telocvične z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Telocvičňa s rozmermi 24x44 metrov bude v prvom rade slúžiť na športy ako volejbal a hádzaná, doplnené basketbalom, florbalom a minifutbalom. Súčasťou športovej haly bude aj bežecký tunel s troma bežeckými dráhami v dĺžke 70m, zakončený pieskovým doskočiskom. „Vlastná telocvičňa pre nás znamená ďalšie skvalitnenie podmienok pre športovú prípravu našich žiakov. Podstatne nám zníži časové straty, ktoré vznikali pri presunoch žiakov do využívaných telocviční. Telocvičňa s parametrami športovej haly, atletický tartanový štadión, plaváreň, tri posilňovne, regeneračná linka a k tomu škola, školský internát a jedáleň vytvárajú veľmi kvalitný športovo-vzdelávací komplex. Mimo tréningov bude telocvičňa prístupná aj verejnosti. Teší ma, že župa vyčlenila finančné prostriedky vo svojej pokladnici na tento účel,“ uviedol riaditeľ Športového gymnázia v Trenčíne Jozef Pšenka.

Doba výstavby novej telocvične sa odhaduje na 10 mesiacov, pričom celková suma investície by sa mala vyšplhať na takmer 2,4 mil. eur. Hradiť ju župa bude výlučne zo svojej kasy. „Trenčiansky samosprávny kraj sa snaží, aby žiaci Športového gymnázia v Trenčíne mali čo najlepšie podmienky pre rozvíjanie svojho športového talentu. Teší ma, že sa kraju podarilo získať právoplatné stavebné povolenie na realizáciu tohto projektu. Môže sa tak začať s búracími prácami, ktoré zahŕňajú odstránenie pôvodnej sociálno-prevádzkovej budovy a na jej mieste sa vybuduje nová telocvičňa,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Na lepšie podmienky na rozvoj športových zručností sa okrem športovcov a žiakov môžu tešiť aj tréneri či učitelia. Nová sociálno-prevádzková budova vytvorí priestor na kabinet pre trénerov, miestnosť pre rozhodcov, šatne pre chlapcov i dievčatá, malú posilňovňu, sklad na lopty a športové náradie, nové sprchy a kotolňu. Úroveň poskytovania služieb pre mladých nadaných športovcov sa opäť zvýši, čím zároveň pôjde na hor aj kvalita absolventov Športového gymnázia v Trenčíne.

Slávnostné poklepanie základného kameňa výstavby novej telocvične sa uskutoční v stredu 20. septembra 2017 pri Športovom gymnáziu v Trenčíne o 13.00 h. Prítomný bude predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška spoločne s riaditeľom Športového gymnázia v Trenčíne, zástupcami dodávateľa stavby, ako aj stavebného dozoru. Tešíme sa na vašu účasť.

autor: mp/vr

Fotogaléria

Sportove G telocvicna 1
Sportove G telocvicna 2
Sportove G telocvicna 3
Sportove G telocvicna 4
Sportove G telocvicna 5
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK