Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Seniori z Folklórneho súboru Senior klub Vršatec ukázali, ako sa robí folklór

V sobotu 21. októbra 2017 predviedli svoj repertoár pred zaplnenou sálou Mestského kultúrneho domu v Dubnici nad Váhom členovia Folklórneho súboru (FS) Senior klub Vršatec.

V bohatom programe predviedli tanečné i spevácke čísla z celého Slovenska, čím naplno ukázali, že folklór nie je vekovo limitovaný. Každé ich vystúpenie bolo následne odmenené náležitým potleskom. Za 15 rokov pôsobenia sa členstvo vo FS Senior klub Vršatec postupne obmieňalo, niektorí pribudli, iní zo zdravotných dôvodov zanechali svoje členstvo v súbore, no naďalej zostali fanúšikmi i divákmi folklóru seniorov v Dubnici nad Váhom.

Aj sobotným vystúpením, podobne ako je tomu pri všetkých ostatných, rozdali tancujúci a spievajúci seniori z Folklórneho súboru Senior klub Vršatec množstvo radosti. Pozvanie na oslavu 15 rokov folklórnej činnosti seniorov v Dubnici nad Váhom prijal popri ďalších vzácnych hosťoch aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Aj po dnešnom vystúpení vidím, že vás to stále baví, že fungujete a že šírite radosť a šťastie pred všetkými tými, ktorí prídu na vaše vystúpenia. Chcem vám zaželať všetko najlepšie, nech sa vám darí, nech tradície, ktoré predvádzate, reprezentujú nielen mesto Dubnica nad Váhom a okolité obce, ale celý Trenčiansky kraj, nech sa zachovávajú aj naďalej a nech vám to dobre hrá, spieva a tancuje,“ prihovoril sa prítomným predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Podujatie bolo finančne podporené z dotačného systému TSK.   

FS Senior klub Vršatec vznikol v októbri 2002. Myšlienka založiť najstaršiu vetvu Folklórneho súboru Vršatec padla pri prípravách 50. výročia založenia FS Vršatec. Vekovo sú seniori z Vršatca najstaršími tanečníkmi na Slovensku. Za sebou majú vystúpenia na Dubnickom folklórnom festivale, na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou v Detve a niekoľko ich absolvovali aj za hranicami, v Českej republike.  

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK