Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Spojená škola v Novákoch získala na 10. ročníku Strojárskej olympiády bronz, odmenou Marekovi Boškovi je vstupenka na Strojnícku fakultu STU

Začiatkom februára vyvrcholilo celoslovenské kolo 10. ročníka Strojárenskej olympiády, ktorá sa každoročne koná pod hlavičkou Strojníckej fakulty STU v Bratislave. Jubilejného ročníka sa zúčastnili aj študenti zo Spojenej školy v Novákoch v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Vo finále súťaže na Strojníckej fakulte STU v Bratislave sa predstavilo 40 najúspešnejších súťažiacich (10 súťažiacich v každej kategórii), ktorí prezentovali svoje práce. Pravidlom finále súťaže bolo, že sa nehodnotili predchádzajúce výsledky. Všetci študenti tak začínali na rovnakej štartujúcej línii a dôležitá bola len prezentácia ich vlastnej témy, práce.

V súťaži jednotlivcov školu študent v kategórií Automobily a mobilné pracovné stroje prezentoval študent tretieho ročníka Marek Boško. Svojou prácou a jej obhajobou si vybojoval tretie miesto. Okrem vecných cien získal aj prestížnu vstupenku na štúdium na Strojníckej fakulte STU. V tímovej súťaži Grand Prix sa predstavili Tomaš Homola Milan Cebák, Boris Šagát a Máté Szilágyi. Študentom sa podarilo preukázať svojho tímového ducha a získali zo 150 možných bodov 116.

Cieľom Strojárenskej olympiády je dlhodobo podporiť záujem študentov o štúdium technických odborov – predovšetkým „strojariny“. Organizátori chcú ukázať, že strojarina nie je nudná ale naopak úžasná, podnetná, zaujímavá a že ide o odbor, ktorý má perspektívu dobrého zamestnania. Trenčiansky samosprávny kraj dlhodobo podporuje výučbu technických odborov, či už podporou polytechnizácie vyučovania na základných školách v kraji, projektom Hrdina remesla, či budovaním Centra odborného vzdelávania a prípravy a podpisom memoránd o spolupráci medzi SOŠ a zamestnávateľmi z regiónu.

Zdroj: Mgr. Katarína Piačková (riaditeľka Spojenej školy v Novákoch)

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK