Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Športové gymnázium v Trenčíne bude mať po rokoch vlastnú telocvičňu

Telocvičňa s parametrami športovej haly vyrastie priamo uprostred stredoškolského campusu v Zámostí v Trenčíne. Obklopená školami ako Športové gymnázium, Stredná umelecká škola, Stredná odborná škola stavebná E. Belluša v Trenčíne či Dopravná akadémia bude poskytovať adekvátne podmienky na výchovu budúcich športových talentov. Prioritne bude slúžiť žiakom Športového gymnázia, ktorí sa za tréningami už nebudú musieť presúvať, no dostupná by mala byť aj pre ostatných stredoškolákov či verejnosť.

Jednou z úloh Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) je aj podpora športu a športujúcej mládeže v kraji. „Za štyri roky sme vybudovali 11 multifunkčných ihrísk pri našich stredných školách, podporujeme výstavbu cyklotrás, do dnešného dňa máme podpísané zmluvy k dvom etapám Vážskej cyklotrasy, ktorá sa začne budovať už teraz na jeseň. Finančne podporujeme aj obnovu a osádzanie značenia turistických i cyklistických chodníkov. Nemalé finančné prostriedky sme investovali aj do rekonštrukcií telocviční. Práve dnes sme poklepali základný kameň výstavby telocvične pri Športovom gymnáziu v Trenčíne, ktoré doteraz nemalo vlastnú telocvičňu. Vybudovanie tejto športovej haly je v hodnote takmer 2,4 mil. € s DPH, doba výstavby je odhadovaná na 10 mesiacov,“ informoval trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Budova telocvične bude zložená z troch častí. „Prvou časťou je samotná hala s rozmermi 44x24 m, to znamená, že má rozmery aj na veľké hádzanárske ihrisko a vyhovujúca bude napr. aj na hromadné tréningy. Druhou časťou bude trojdráhový 70 m dlhý bežecký tunel s doskočiskom, treťou časťou bude sociálna budova so šatňami, kanceláriami pre trénerov, posilňovňou, náraďovňou a sociálnym zázemím,“ informoval riaditeľ školy Jozef Pšenka s tým, že v telocvičňa vytvorí podmienky na športy ako volejbal, futbal, hádzaná, basketbal, florbal či minifutbal, no trénovať v nej budú môcť napr. aj atléti. „Sme veľmi príjemne prekvapení, že sa nám zriaďovateľ poskytol financie na výstavbu telocvične. Škola má 35 rokov a doteraz existovala bez vlastnej telocvične, preto sa nesmierne teším, že sa župa rozhodla výstavbu telocvične zafinancovať,“ dodal riaditeľ.

Do školy aj na tréning v papučiach

Po výstavbe telocvične sa zo Športového gymnázia stane ukážkové športovo-vzdelávacie stredisko. Škola bude mať totiž okrem vlastného internátu, jedálne, plavárne a štadióna už aj telocvičňu. Žiaci sa teda už viac nebudú musieť za športom a tréningami nikam presúvať,všetko budú mať dostupné v jednom komplexe. „Športová príprava bude určite kvalitnejšia a verím, že dopomôže aj k lepším športovým výkonom nás všetkých. Doteraz sme do športových hál a na cvičiská museli dochádzať a opäť sa vracať do školy, takže to bolo zložitejšie,“ pochvaľuje si výstavbu novej telocvične študentka Športového gymnázia Júlia Hanuliaková, ktorá Slovensko reprezentuje v ľahkej atletike.

autor: vr

Fotogaléria

Sportove G telocvicna 1
Sportove G telocvicna 2
Sportove G telocvicna 3
Sportove G telocvicna 4
Sportove G telocvicna 5
20170920_TN_poklepanie_telocvicna_001r
20170920_TN_poklepanie_telocvicna_008r
20170920_TN_poklepanie_telocvicna_009r
20170920_TN_poklepanie_telocvicna_010r
20170920_TN_poklepanie_telocvicna_011r
20170920_TN_poklepanie_telocvicna_012r
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK