Stal sa vám úraz? K najbližšiemu lekárovi či lekárni v kraji vás okamžite dovedie aplikácia vo vašom mobile

Aplikácia otvorenalekaren.sk pomáha verejnosti v núdzi vyhľadať najbližšiu otvorenú lekáreň, lekársku službu prvej pomoci či nemocnicu. Zahlasujte za ňu v celoslovenskej súťaži.

Zhoršil sa vám zdravotný stav a váš lekár práve neordinuje, prípadne potrebujete rýchlo vyhľadať najbližšie otvorenú lekáreň alebo pohotovosť? Ľahko a rýchlo vám s tým pomôže mobilná aplikácia otvorenalekaren.sk, kde pod jednou „strechou“ nájdete všetky dôležité informácie. Mobilná aplikácia otvorenalekaren.sk funguje jednoducho a rýchlo. Vďaka lokalizácii mobilu dokáže pacientovi zistiť v priebehu pár sekúnd najbližšie otvorenú lekáreň, lekárskú službu prvej pomoci (LSPP)  či nemocnicu. „Aplikácia otvorenalekaren.sk je mobilný web, ktorý využíva údaje spracované všetkými samosprávnymi krajmi. Slúži hlavne pre občanov, ktorí napríklad potrebujú rýchlo nájsť najbližšiu lekáreň, LSPP alebo nemocnicu. Aplikáciu spustia na svojom mobile, tá podľa polohy telefónu zobrazí zoznam najbližších lekární a ich otváracie hodiny. Pacient si vie na základe týchto informácií sám vybrať lekáreň, ktorá mu podľa polohy a času najlepšie vyhovuje,“ priblížil Tibor Baďura riaditeľ spoločnosti Crystal Consulting, ktorá aplikáciu vyvinula.

Jednoduchá aplikácia dokáže podľa aktuálnej polohy zistiť okrem prevádzkového času lekárne, pohotovostnej služby alebo zubného lekára aj adresu konkrétnej ambulancie a ponúknuť pacientovi navigáciu priamo k miestu poskytovanej služby. „Informácie v aplikácii sú aktuálne. Dáta pochádzajú priamo z registra samosprávnych krajov, ktoré lekárňam a lekárom vydávajú povolenia. Užívatelia aplikácie si môžu vyhľadať ktorúkoľvek lekáreň, nachádzajúcu sa na území Trenčianskeho kraja. V princípe je aplikácia otvorenalekaren.sk jediným zdrojom aktuálnych informácií pre občana,“ uviedla vedúca Oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie na Úrade TSK Elena Štefíková.

Veľkou výhodou aplikácie je, že v akútnych prípadoch, akými sú napríklad úraz, zlomenina, a podobne, si je užívateľ schopný sám rýchlo nájsť najbližšiu nemocnicu, ktorá prevádzkuje urgentný príjem alebo ústavnú pohotovostnú službu. Mobilná aplikácia otvorenalekaren.sk je užitočná aj počas trávenia dovolenky na území Slovenska, keď sa užívateľ nachádza v neznámom prostredí. „Návštevnosť v Trenčianskom kraji z roka na rok stúpa. Zvyšuje sa aj počet prenocovaní v kraji. Preto verím, že v prípade núdze využijú turisti aplikáciu otvorenalekaren.sk a jednoducho a rýchlo nájdu poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v našom kraji,“ uviedol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Viac informácií o mobilnej aplikácii otvorenalekaren.sk, či z oblasti zdravotníctva v Trenčianskom kraji, môžete nájsť na webovom sídle www.tsk.sk, ktorý sprístupňuje občanom na jednom mieste v sekcii zdravotníctvo informácie z oblasti zdravotníctva a sociálnej pomoci.

Ak vás aplikácia otvorenalekaren.sk zaujala, páči sa vám, alebo vám bola nápomocná, využite možnosť zahlasovať za ňu v súťaži o Cenu Rádia Slovensko s názvom ITAPA 2017, kde súťažia digitalizačné projekty, ktoré sa zameriavajú na občana a uľahčujú mu život, či služby, ale aj projekty podporujúce rozvoj komunít, spoločnosti a prostredia v širšom zmysle.

autor: mp