Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Študenti SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne urobili krásny skutok. Pre deti z detského domova Lastovička usporiadali v priestoroch školy karneval

K fašiangovému obdobiu trvajúcemu od Troch kráľov po Popolcovú stredu neodmysliteľne patrí karneval či maškarný ples. Takýto ples sa koncom februára 2017 konal aj v priestoroch Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Jeho prípravu mali na starosti študenti tried II. PS a I. HB pod vedením vedúcej krúžku „Ži zdravo“ Danici Vlnovej.

Karneval v priestoroch Jilemáku bol pripravený pre deti z detského domova Lastovička. Čakal na nich bohatý program, v rámci ktorého nechýbalo ani maľovanie na tvár, ktoré zabezpečili kozmetičky II. KZ triedy z krúžku „Kozmetika a zdravie“ Moniky Vavríkovej. Chýbať nemohli ani rôzne súťaže, hry a tanec, ktoré sa striedali s maškrtením koláčikov, ktoré si špeciálne pre túto príležitosť pripravili cukrárky školy. Najlepšie masky detí boli odmenené hodnotnými cenami, no na každého zúčastneného čakali rôzne darčeky od sponzorov, a tak nik z karnevalu neodišiel s prázdnymi rukami.

Dobrý pocit si z karnevalu odniesli aj študenti II. KZ triedy Janky Olejníkovej. Tí venovali výťažok svojej zbierky s názvom Adventná krabička na karneval pre deti z detského domova Lastovička. „Zbierku realizovali študenti v advente. Nešlo o klasickú finančnú zbierku, študenti sa dohodli, že sa niečoho zrieknu. A tak zbierali sladkosti, hračky a knihy, ktoré venovali deťom. Dúfame, že im vyzbierané veci urobili radosť,“ uviedla triedna učiteľka II. KZ triedy Janka Olejníková

Iniciatíva a chuť študentov „Jilemáku“ urobiť niečo pre iných je dôkazom, že Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trenčíne vychováva nielen budúcich odborníkov, ale aj ľudí so srdcom na správnom mieste, a tak sa všetci zúčastnení už teraz tešia na to, ako si toto krásne podujatie opäť o rok zopakujú.

Zdroj a Foto: Ing. Janka Olejníková (učiteľka na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trenčíne)

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK