Štvrtý ročník DOD TSK 2017 bol najšportovejší v histórii

Prvý pondelok v októbri viedli všetky cesty na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Trenčíne, kde sa konal v poradí 4. ročník Dňa otvorených dverí (DOD). Premiérovo si návštevníci mohli zacvičiť jogu či naživo vidieť parkour vystúpenie v podaní mladých Trenčanov.

Deň otvorených dverí TSK 2017 bol nabitý nielen skvelým hlavným programom, ale aj zaujímavými sprievodnými aktivitami. Medzi nimi mohli návštevníci objaviť aj viacero možností, ako sa športovo vyžiť. Jedným z hlavných lákadiel tohtoročného DOD bola možnosť zacvičiť si jogu na terase Úradu TSK s jedinečnou panorámou na Trenčiansky hrad. Túto príležitosť využili napríklad aj žiaci a pedagógovia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne. „Cvičenie jogy sa nám veľmi páčilo, rovnako aj žiakom. Všetko prebiehalo v príjemnej atmosfére s milou cvičiteľkou. K celkovej pohode prispelo aj skvelé zdravé občerstvenie. Skvelé naladení a zdravo naštartovaní sme sa vrátili k svojim povinnostiam,“ uviedla učiteľka zo SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne Jana Švedová.

Ďalšou novinkou podujatia bolo parkourové vystúpenie členov zo skupiny Born to Trick Academy, ktorí svojimi akrobatickými kúskami v úvode oficiálne otvorili celé podujatie. Ich vystúpenie so zatajeným dychom sledoval do posledného kútu zaplnený vestibul Úradu TSK. Ak by ste sa chceli naučiť základné pohyby v parkoure a freerunningu, zvýšiť si svoju fyzickú silu a telesnú kondíciu či naučiť sa prekonávať prekážky bez akýchkoľvek problémov, tak skupina Born to Trick má v ponuke aj možnosť zatrénovať si spoločne s nimi v kolektíve tých najlepších v rámci Born to Trick Academy.

Po dvoch rokoch sa Dňa otvorených dverí TSK zúčastnili aj štyria hokejisti extraligovej Dukly Trenčín, ktorá v prebiehajúcej sezóne neprehrala ani jeden z desiatich odohraných zápasov a je lídrom slovenskej ligy. Svoje autogramy a cenné rady fanúšikom rozdávali Ján Pardavý, Peter Sojčík, Radek Dlouhý a Jakub Gašparovič. Hokejistov Dukly Trenčín popoludní vystriedali hokejisti univerzitného tímu Gladiators Trenčín z City Universtiy of Seattle. Tí sa svojim fanúšikom predstavili v chill-out zóne krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región, kde porozprávali o benefitoch vyplývajúcich z členstva v klube, odpovedali na otázky návštevníkov a spoločne si pozreli aj jedno z videí o Trenčianskom kraji z dielne KOCR Trenčín región. „Sme veľmi radi, že sme boli pozvaní na Deň otvorených dverí a súčasne vďační, že nás TSK podporuje v našej činnosti – v univerzitnom hokeji. V rámci DOD sme návštevníkom prezentovali náš tím a súčasne sme sa aj mi naučili nové veci o kraji a jeho cestovnom ruchu,“ povedal obranca Gladiators Trenčín Dávid Smolka.

Všetkým športovcom ďakujeme za to, že nám spestrili Deň otvorených dverí TSK 2017 a potvrdili, že Zelená župa nie je len o elektromobilite, záhradách a zatepľovaní budov, ale aj o športe a zdravom životnom štýle.

autor: mp