Takmer po 10-ročnej pauze sa do Trenčína veľkolepo vrátila medzinárodná výstava TRENČÍN MESTO MÓDY, najväčší priestor dostali domáci návrhári

Priaznivci módy a módni nadšenci sa po takmer desiatich rokoch dočkali oživenia legendy, ktorá sa dlhé roky spájala s mestom Trenčín. V piatok 22. septembra 2017 bola slávnostne otvorená medzinárodná výstava TRENČÍN MESTO MÓDY (TMM), nadšenie neskrývali organizátori, vystavovatelia ani samotní návštevníci.

Priestory výstaviska EXPO CENTER v Trenčíne veľkolepo privítali všetkých módnych nadšencov a milovníkov módy po niekoľkoročnej pauze. V šiestich pavilónoch sa predstavuje takmer 140 vystavovateľov so svojou originálnou vlastnou výrobou. Medzi vystavovateľmi nechýbajú ani výrobcovia z Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Poľska či Talianska. Najväčší priestor však organizátori poskytli domácim tvorcom a mladým módnym návrhárom. Paleta vystavovaných kúskov je naozaj rôznorodá, od plaviek až po kožuchy. Návštevníkov zaujala aj výstava tradičných ľudových krojov z jednotlivých regiónov Slovenska. „Myšlienku znovuzrodiť legendu Trenčína – módny veľtrh Trenčín mesto módy som nosila v hlave už dlhšiu dobu, ale až teraz prišiel ten správny čas oživiť ju. Priznám sa, že to nebolo vôbec jednoduché, no chceli sme dať priestor na prezentáciu kvalitným mladým firmám s dôrazom na kvalitu výrobkov a dôveryhodnosť značky,“ vysvetlila riaditeľka výstavy TMM Jana Jankovičová.

Pomocnú ruku organizátorom poskytol aj Trenčiansky samosprávny kraj, mesto Trenčín a výstavisko EXPO CENTER v Trenčíne. Spoločný zámer vrátiť mestu tradičnú výstavu spečatili predstavitelia týchto organizácií spolu s riaditeľkou výstavy slávnostným prestrihnutím pásky. „Chcem poďakovať všetkým, ktorí prišli s nápadom oživiť TMM, pretože je to značka, ktorá roky zviditeľňuje mesto Trenčín a náš región. Na tejto výstave sa prezentujú aj stredné odborné a umelecké školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktoré majú čo povedať do módneho dizajnu,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Svoj obdiv organizátorke vyjadril aj primátor mesta Trenčín Richard Rybníček. „ Som veľmi rád, že pani Jankovičová dokázala spojiť našich módnych tvorcov a dala tomuto podujatiu novú hodnotu,“ doplnil.

Výstavisko EXPO CENTER Trenčín naposledy hostilo TMM v roku 2008. Pripraviť aktuálny ročník si vyžiadalo aj veľké množstvo priestorových úprav areálu. „V priebehu posledných troch mesiacov sme výrazne zveľadili vonkajšie aj vnútorné priestory výstaviska, no stálo to za to. Žiadna z krajín V4 dnes nemá špičkový veľtrh módy, ako je ten náš, a ja sa skutočne skláňam pred organizátorkou a som rád, že sa táto výstava opäť vrátila do našich priestorov,“ povedal generálny riaditeľ výstaviska Pavol Hozlár.

Pozvanie na legendárnu výstavu prijali aj jej niekdajší zakladatelia či spoločnosti, ktoré vznikli ešte v 30. rokoch minulého storočia. Kontraktačno-predajná výstava prináša nielen to najlepšie, čo v oblasti módy ponúka slovenský a zahraničný trh, ale ponúka návštevníkom aj možnosť zakúpiť si niektoré vystavované exponáty. Módne prehliadky sprevádza aj kultúrny program, prednášky na aktuálne módne témy a prezentácia manuálnej ľudovej kreativity. Dvojdňová výstava potrvá až do soboty 23. septembra a vyvrcholí slávnostným galaprogramom. Pre návštevníkov je aj počas druhého dňa pripravený bohatý program, tradičná súťaž Zlatá Fatima či súťaž pre mladých a talentovaných dizajnérov. Ak patríte k milovníkom módy, nenechajte si ujsť príležitosť vidieť desiatky originálnych vystavovateľov pod jednou strechou.

autor: lk