Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa získala na rekonštrukciu dvoch stredných škôl takmer 2,7 milióna eur

Modernizácia čaká Obchodnú akadémiu v PrievidziStrednú odbornú školu (SOŠ) stavebnú v Trenčíne. Celková suma za oba projekty predstavuje sumu takmer dva a trištvrte milióna eur. Oba schválené projekty budú spolufinancované z Operačného programu Kvalita životného prostredia v rámci výzvy zameranej na zníženie energetickej náročnosti verejných budov.

Na zníženie energetickej náročnosti budovy Obchodnej akadémie v Prievidzi získala Trenčianska župa príspevok približne 570 tisíc eur. Zo svojho rozpočtu TSK pridá viac ako 30 tisíc €. Už v marci tohto roka by sa tak malo začať so zatepľovaním strechy i obvodových múrov, vymenia sa vykurovacie telesá aj termostatické ventily.

Stredoškolský campus, ktorého súčasťou sú SOŠ stavebná Trenčín,  Stredná umelecká škola Trenčín, Športové gymnázium či Dopravná akadémia, v priebehu budúcich rokov zmení tvár. Premena začne už v tomto roku, keď sa v rámci projektu „Komplexné riešenie školského areálu Trenčín – Zámostie“ začne s rekonštrukciou SOŠ stavebnej. Škola získa nový obvodový plášť i strechu, pribudnú nové technické zariadenia za účelom úspory energie či nová vzduchotechnika. Na zníženie energetickej náročnosti na tejto škole sa Trenčianskej župe podarilo získať príspevok vo výške takmer 2 milióny eur, zo svojho rozpočtu sa bude podieľať sumou viac ako 100 tis. €.            

So stavebnými prácami na oboch školách sa začne začiatkom marca tohto roka. Trenčianska župa tak bude opäť o niečo „zelenšou“. „Som rád, že Trenčianskemu samosprávnemu kraju boli schválené žiadosti o nenávratný finančný príspevok na dvoch školách v našej zriaďovateľskej pôsobnosti. Znižovanie energetickej náročnosti budov našich organizácií je v súlade s cieľmi projektu Zelená župa, ktorý TSK začal v roku 2015 a tiež s využívaním obnoviteľných zdrojov energie,“ komentoval na záver trenčiansky župan Jaroslav Baška.

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK