Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky hrad hostil premiéru muzikálu Studňa lásky

Pred vyplneným hľadiskom prírodného amfiteátra na Trenčianskom hrade sa 70 účinkujúcim vydarila premiéra diela, na ktorom pracovali deväť mesiacov, na jednotku. Počasie im prialo, a tak čarovnú atmosféru dotváral krásny západ slnka.

Medzi divákmi bol aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Musím povedať, že celosvetová premiéra muzikálu Studňa lásky na Trenčianskom hrade ma veľmi prekvapila. Myslím si, že po premiére si účinkujúci zaslúžia priestor a miesto aj v Slovenskom národnom divadle, pretože to bolo pripravené na úrovni. Preto si neviem predstaviť, kde inde by sa mala hrať celosvetová premiéra muzikálu Studňa lásky ako na Trenčianskom hrade, pretože tu to všetko začalo. Som rád, že prišlo veľa ľudí z Trenčína a okolia a že si tento krásny piatkový večer užili,“ uviedol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).    

Autorom muzikálu je Ludo Kuruc. Ten spolu s riaditeľkou ZUŠ Karola Pádivého v Trenčíne Evou Kulhánkovou a umelecký zástupca riaditeľky ZUŠ K. Pádiveho Róbertom Zemenem pristúpil po predstavení ku krstu notového materiálu vodou zo studne z Trenčianskeho hradu. 

Predstavenie ponúklo návštevníkom všetko, čo má správny muzikál obsahovať, od skvelých tanečných kreácií cez zaujímavé kostýmy po chytľavé piesne.     

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK