Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky župan Jaroslav Baška sa po viac ako roku stretol s ruským veľvyslancom

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ruskej federácie v Slovenskej republike Alexej Leonidovič Fedotov zavítal na pôdu Úradu TSK už po tretíkrát. Po viac ako roku sa opäť stretol s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom. Veľvyslanca sprevádzala prvá tajomníčka veľvyslanectva Natalia Mareeva.

Trenčiansky župan informoval ruského veľvyslanca o projekte Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorým sa župa rozhodla podporiťžitkové vzdelávanie študentov stredných škôl formou návštev rôznych múzeí koncentračných táborov či vedecko-technických parkov. Študentom 23 škôl tak TSK prostredníctvom zážitkového vzdelávania umožní dozvedieť sa viac o histórii či prírodných vedách. Predseda TSK sa na stretnutí zmienil ruskému veľvyslancovi aj o systéme duálneho vzdelávania, v rámci ktorého je TSK na Slovensku lídrom.

Ďalšou oblasťou, ktorej sa na stretnutí venovala pozornosť, bola spolupráca s partnerskými regiónmi. V Ruskej federácii ich má TSK dva, Volgogradskú oblasť a Čuvašskú republiku. Okrem ekonomickej spolupráce patrí k hlavným oblastiam spolupráce kultúra, vzdelanie či cestovný ruch. Témou, ktorej sa nevyhli, bola aj oblasť kultúry, v rámci ktorej hovoril trenčiansky župan Jaroslav Baška s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Ruskej federácie v Slovenskej republike aj o plánovaných výstavách ruského veľvyslanectva na Slovensku či koncerte Alexandrovcov.

Po stretnutí sa obaja presunuli do Trenčianskych Teplíc, kde sa konali oslavy 20. výročia založenia Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK