Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky župan spestril svojou návštevou novoročný seminár Akadémie Tretieho veku

Druhú januárovú stredu sa uskutočnil v Kultúrnom centre Stred Dlhé Hony v Trenčíne prvý seminár Akadémie tretieho veku (ATV) v roku 2017 s prívlastkom novoročný.

Novoročný seminár otvorila už tradične prvá podpredsedníčka ATV Anna Pinďáková, nasledovali príhovory hostí a recitácia básne s názvom Na prelome roka predsedníčkou Miestneho odboru Matice Slovenskej v Trenčíne Janou Polákovou.

Seniorov zúčastňujúcich sa prebiehajúceho už 30. ročníka ATV prišiel v novom roku navštíviť aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška: „Rád by som poďakoval organizátorom Akadémie tretieho veku, prednášajúcim ale aj poslucháčom, že sa spoločne stretávajú a vzdelávajú. V novom roku všetkým želám hlavne veľa zdravia, šťastia a pokoja v rodine.“ Trenčiansky župan ďalej spomenul, že popri vzdelávaní seniorov na seminároch ATV, je TSK spomedzi všetkých krajov na Slovensku jednotkou v duálnom vzdelávaní študentov stredných škôl. Pripomenul aj sociálne zabezpečenie kraja, kde sa 24 Centier sociálnych služieb v súčasnosti postupne modernizuje.

Na novoročnom seminári si prítomní poslucháči vypočuli tradične tri zaujímavé prednášky. Prvá prednáška sa zameriavala na aktívny pohyb seniorov a prednášala ju Iveta Rosinová-Petríková z Fakulty zdravotníctva v Trenčíne. Ďalšia prednáška od riaditeľky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne Ľudmily Bučkovej pojednávala o prídavných látkach v potravinách a v poslednom príspevku Jarmila Horňáková a Renáta Papierníková informovali prítomných seniorov o verejnej opatrovateľskej službe a možnosti vybavovania žiadostí na stupeň odkázanosti.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK