Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Úcta, skúsenosť, múdrosť. Najčastejšie skloňované slová počas októbra – mesiaca úcty k starším

Počas uplynulého víkendu sa vo viacerých obciach v kraji uskutočnili milé posedenia so seniormi v rámci Mesiaca úcty k starším.

Patrí už k tradícii, že počas októbra jednotlivé mestá a obce organizujú posedenia so seniormi. V rámci Mesiaca úcty k starším sa chcú tejto generácii poďakovať za celoživotnú prácu, ktorú pre svoje mesto, obec a kraj vykonali počas života. Október nám pripomína, že úctu k starším máme prechovávať počas celého roka. Úctu starším vzdal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý sa zúčastnil celkom piatich podujatí. „Každoročne, keď si pripomíname mesiac úcty k starším, predstupujem pred seniorov s veľkým rešpektom. Je to najmä preto, že sú to ľudia, ktorí v živote niečo dokázali. Urobili veľa pre svoje rodiny, deti a vnúčence, ale aj pre našu krajinu. U seniorov nie je podstatný vek, ale to, ako sa cítia. Teší ma, že s nadšením chodia na takéto podujatia a prežívajú jeseň života aktívne a v spoločnosti, nie niekde o samote doma,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Pre seniorov z Horoviec, Temeša, Beluše, Trenčianskych Stankoviec, Hornej Súče a Drietomy bol pripravený bohatý kultúrny program v ktorom sa predstavili heligónky, harmoniky, detské folklórne súbory a pod.

autor: mp

Fotogaléria

Seniori Temeš
Seniori Beluša
Seniori Beluša
Seniori Tr. Stankovce
Seniori Tr. Stankovce
Seniori Horná Súča
Seniori Horná Súča
Seniori Drietoma
Seniori Drietoma
Seniori Drietoma
Seniori Drietoma
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK