Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Už aj hasiči z okresu Ilava si zmerali sily v postupovej okresnej hasičskej súťaži

Predposledná postupová okresná hasičská súťaž za okres Ilava sa v obci Tuchyňa uskutočnila za účasti 30 družstiev, z toho si zmeralo medzi sebou sily aj 6 dorasteneckých družstiev. Na futbalovom ihrisku sa súťažilo v dvoch kategóriách. Prvou bola štafeta 8x50 m. V nej si zmerali sily dorastenci. Druhá disciplína zahŕňala požiarny útok s vodou z motorových striekačiek do terčov.

Pozvanie na súťaž prijal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Ten dobrovoľným hasičom priniesol knihy o dobrovoľných hasičských zboroch (DHZ) v Trenčianskom kraji, ktoré zachytávajú nielen minulé, ale aj súčasné aktivity a činnosť hasičských zborov. „Myslím si, že takmer 11 tisíc hasičov v Trenčianskom kraji si zaslúži takúto publikáciu, pretože história DHZ je naozaj veľmi bohatá. Chcem pri tejto príležitosti poďakovať všetkým dobrovoľným hasičom, ktorí sú tu na to, aby ochránili životy, zdravie a majetok občanov kraja,“ uviedol. Okres Ilava bol predposledným okresom, kde sa dobrovoľní hasiči dočkali knižiek.

Kniha o DHZ v Trenčianskom kraji vyšla v januári tohto roku. Postupne putovala jednotlivým DHZ vo všetkých okresoch Trenčianskeho kraja. Zostáva už iba okres Považská Bystrica, ktorý sa publikácií dočká čoskoro. Kniha o dobrovoľných hasičoch je prístupná aj verejnosti, zakúpiť sa dá v pokladni Úradu TSK.

Okrem predsedu TSK sa hasičskej súťaže na ihrisku v Tuchyni zúčastnila aj starostka hosťujúcej obce Gabriela Švecová, krajský predseda Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) SR Jozef Smolinský a predseda Územnej organizácie DPO SR Ilava Anton Toráň.    

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK