Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Bánovciach nad Bebravou sa stretli členovia a priatelia Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory

V Bánovciach nad Bebravou sa stretli členovia a priatelia Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory

V rámci stretnutia absolvovali prehliadku závodu Gabor, ktorý patrí k popredným výrobcom kvalitnej dámskej obuvi.

Pre networkingové stretnutie si členovia a priatelia Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) zvolili tento raz mesto Bánovce nad Bebravou. Desiatky zástupcov spoločností si vymenili nielen vzácne informácie a získané skúsenosti z duálneho vzdelávania, ale tiež spoločne absolvovali prehliadku nemeckého závodu Gabor. Ten je v meste už viac ako 20 rokov a patrí k popredným výrobcom kvalitnej dámskej obuvi. V samotnom Nemecku sídli len centrála spoločnosti, fabriku má v Portugalsku a na Slovensku v Bánovciach nad Bebravou, kde sa za deň vyrobí približne 15-tisíc párov obuvi. „Pred mnohými rokmi bola pre Bánovce nad Bebravou typická drevárska výroba, neskôr textilný priemysel a sčasti potravinársky. Obuvníctvo síce malo v meste svoje základne korene, no v čase, kedy prišiel zahraničný investor, tak by azda nikomu nenapadlo, že takáto veľká fabrika s 1500 zamestnancami uzrie svetlo sveta práve tu. Sme hrdí, že práve Bánovce nad Bebravou sú na Slovensku srdcom obuvníckeho priemyslu,“ vyslovil primátor mesta Marián Chovanec.

Práve Gabor je jednou z 36 spoločností, ktorá sa spolupodieľa na duálnom vzdelávaní študentov stredných škôl v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK). Prehliadka závodu a následné networkingové stretnutie členov a priateľov SNOPK  poskytlo priestor na zdieľanie skúseností z oblasti duálneho vzdelávania, ktoré zamestnávateľom umožňuje vyučiť si kvalifikovaný pracovný dorast priamo vo svojom podniku.

„Spoločnosť Gabor má v tomto školskom roku 7 žiakov v duálnom systéme vzdelávania, ktorí sa učia na SOŠ v Partizánskom. Do tohto systému chceme zapojiť aj Strednú školu strojnícku v Bánovciach nad Bebravou, a, samozrejme, aj stále viac a viac zamestnávateľov. TSK je v súčasnosti lídrom v rámci duálneho vzdelávania, je do neho zapojených 12 stredných odborných škôl, 36 zamestnávateľov a viac ako 300 žiakov má podpísané učebné zmluvy, kde sa už počas štúdia učia pre konkrétnu firmu. Veľmi si vážime spoluprácu so SNOPK, pretože po slovenských firmách, ktorých je tu v kraji najviac, sú práve nemecké spoločnosti tými najpočetnejšími zamestnávateľmi,“ vyslovil predseda TSK Jaroslav Baška.   

autor: jd

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK