Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V myjavskej nemocnici bude RTG diagnostika kvalitnejšia, zdravšia i rýchlejšia

Pacienti, ktorí budú od pondelka 16. októbra 2017 v Nemocnici s poliklinikou na Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja potrebovať zdravotnícku starostlivosť na RTG oddelení, budú vyšetrení kvalitnejšie i zdravšie.

Vďaka celkovej modernizácii RTG pracoviska a novému digitálnemu röntgenu sa v nemocnici zvýši kvalita RTG diagnostiky a bezpečnosť pacienta. Naopak, zníži sa dávka ožiarenia pacienta. Zmodernizovať RTG pracovisko v myjavskej nemocnici sa tento rok zo svojho rozpočtu podujal Trenčiansky samosprávny kraj za celkové náklady vo výške takmer 130 tis. €.

Priestory pracoviska prešli kompletnou rekonštrukciou. Dnes vo vynovených priestoroch stojí digitálny röntgen. Ten si už nevyžaduje zhotovenie RTG snímky a teda nie je potrebná ani tmavá komora. Celkovo sa tak skráti aj čakacia doba pacienta, pretože spracovanie RTG obrazu je rýchlejšie. Podobne dobrou správou pre pacientov je aj digitálny mamograf, ktorý na pracovisku pribudol. Okrem zlepšenia diagnostického procesu je možné pomocou rýchlej diagnostiky v skoršom štádiu zvýšiť šance ženy s rakovinou prsníka na prežitie a vyliečenie. V rámci troch  nemocníc v zriaďovateľskej pôsobnosti župy ide o prvý plne digitálny mamografický prístroj.

Príďte s nami v pondelok 16. októbra 2017 o 14.00 h do Nemocnice s poliklinikou na Myjave prestrihnúť pásku pred novým RTG pracoviskom a na vlastné oči si obzrieť vynovené priestory.

autor: vr
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK