Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V poradí 16. okresný náučno-turistický zraz seniorov tentokrát v Drietome

Po 6 rokoch sa náučno-turistický zraz seniorov z okresu Trenčín opäť konal v Drietome. Drietoma je pohraničnou obcou, ktorá hraničí s Českou republikou. Starosta obce Jaroslav Mego vo svojom príhovore oboznámil hostí s históriou i súčasnosťou obce, ktorá si tento rok pripomína 773 rokov od prvej písomnej zmienky. Otvorenie zrazu bolo spestrené vystúpením domácej speváckej skupiny. Tá si pre prítomných pripravila prekvapenie a zaspievala uvítaciu pieseň.    

Každoročný zraz seniorov mal na programe dňa aj trasy turistických vychádzok. Cieľom prvej skupiny dôchodcov, ktorí sa rozhodli pre turistiku, bola jedna z neobývaných osád v blízkosti obce Drietoma. Druhá skupina seniorov sa oboznamovala s obcou, navštívila aj prevádzky miestnych podnikateľov. Jednou z nich bola firma Rutex trade, ktorá sa zaoberá výrobou kvalitného termoprádla a termooblečenia. Seniori si tak za plnej prevádzky mohli obzrieť firmu, ktorej kvalitné termooblečenie sa vyváža aj za hranice Slovenska.   

Podujatia sa v mene predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslava Bašku zúčastnila vedúca Odboru finančného Úradu TSK Renáta Ozimová. Vo svojom príhovore prítomným seniorom poďakovala za to, že sa svoj život rozhodli žiť aktívne a že pre mladšiu generáciu sú nasledovaniahodným príkladom. Do rúk predsedníčky Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) Trenčín Emílie Plškovej odovzdala  symbolický šek s finančnou dotáciou na organizáciu podujatia. Akcia sa tiež konala pod záštitou Trenčianskeho samosprávneho kraja.     

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK