Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V poradí 4. ročník Dňa otvorených dverí si okrem TSK pripomenulo aj jedno z jeho 24 zariadení sociálnych služieb

V pondelok 9. októbra 2017 otvorilo svoje brány pre verejnosť Centrum sociálnych služieb (CSS) - Lednické Rovne (v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Stalo sa tak už štvrtýkrát, a to aj za účasti klientov z ostatných zariadení.

Deň otvorených dverí v CSS Lednické Rovne bol prioritne určený nielen pre klientov domáceho i okolitých zariadení sociálnych služieb, ktorí do Lednických Rovní prišli stráviť príjemný deň, ale aj pre rodinných príslušníkov či verejnosť. Okrem veľkého množstva hier, ktoré boli pripravené počas celého dňa, si klienti mohli aj schuti zatancovať. O zábavu sa postaral ľudový orchester z Lednice, ktorý sa svojím repertoárom postaral o skvelú náladu.  

Z každoročného podujatia sa medzičasom stala milá tradícia. „Deň otvorených dverí robíme z dôvodu, aby klienti mali možnosť sa stretávať aj s niekým iným, nielen s ľuďmi zo zariadenia, pretože drvivá väčšina klientov je imobilných a majú omnoho sťažené podmienky. A je to krásne, keď na ich tvárach vidíme úsmevy. Pre starkých to znamená naozaj veľa, nedá sa to ani povedať,“ objasnila tradíciu DOD CSS - Lednické Rovne riaditeľka zariadenia Janka Ježová. „Je to deň pre nich a nie pre nás. DOD je skôr symbolom, pretože celý rok patrí im, nielen tento deň,“ doplnila.               

Medzi klientov zavítal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Teší ma, že aj centrá sociálnych služieb robia takéto podujatia Dní otvorených dverí a že sa takýmto spôsobom otvárajú pre verejnosť. Je dobré, keď si ľudia pozrú, ako naše zariadenia fungujú a pracujú. V zariadení v Lednických Rovniach pracujú skvelí zamestnanci, ktorí vytvárajú druhý domov pre všetkých klientov, ktorí potrebujú jeho služby,“ uviedol trenčiansky župan a zároveň sa zamestnancom poďakoval.       

Pozvanie prijal aj starosta obce, v ktorej je zariadenie prevádzkované. „Sme radi, že v Lednických Rovniach je takéto centrum a že miestni občania majú byť kde umiestnení. Každoročne sa takto stretávame, preto som vďačný pani riaditeľke za pozvanie na túto milú akciu, kde je nosnou myšlienkou to, aby sa miestni občania stretli aj s deťmi, s ktorými hrávajú rôzne hry a bavia sa spolu,“ starosta obce Lednické Rovne Marian Horečný.      

CSS Lednické Rovne má zriadené aj ergodielne, v ktorých sa klienti za pomoci ergoterapeuta, ktorý s nimi pracuje, venujú najmä ručným prácam od pletenia, cez maľovanie obrázkov, servítkovanie až po výrobu rôznych doplnkov.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK