Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Považanoch si pripomenuli Deň učiteľov. ZŠ A. Rudnaya podporil TSK učebnými pomôckami

Do projektu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na podporu polytechnického vzdelávania na základných školách sa môže zapojiť každá základná škola v Trenčianskom kraji. Školy môžu požiadať TSK o učebné pomôcky, pričom majú na výber z programovateľných stavebníc a pracovného náradia. Každá škola dostane k učebným pomôckam notebook. Výnimkou nebola ani Základná škola kardinála Alexandra Rudnaya v Považanoch. „Vybrali sme si pracovné náradie na posilnenie odbornej a polytechnickej výchovy, s ktorým budú deti a žiaci pracovať,“ uviedol riaditeľ školy Ján Kotyra. „Podpora polytechnickej výchovy a odborného vzdelávania na základných školách je veľmi dobrá myšlienka,“ ocenil projekt podpory polytechnického vzdelávania na základných školách riaditeľ školy.      

Učebné pomôcky odovzdal priamo do rúk riaditeľa predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Zároveň sa pri príležitosti Dňa učiteľov chcem poďakovať pedagógom na všetkých školách. Vážim si ich prácu, pretože pripravujú súčasné a budúce generácie na to, aby boli vzdelané a za to im patrí veľká vďaka,“ uviedol trenčiansky župan. Cieľom projektu je vzbudiť záujem žiakov 7. – 9. ročníkov základných škôl o odborné vzdelávanie a presvedčiť ich k štúdiu na stredných odborných školách. „S technickou výchovou žiakov je potrebné začať už na základnej škole, preto je do projektu Hrdina remesla aktuálne zapojených 145 plnoorganizovaných základných škôl v Trenčianskom kraji,“ uviedla na margo projektu polytechnického vzdelávania vedúca Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková. 

Posedenie bolo spestrené kultúrnym programom, ktorý si pre prítomných pripravili žiaci ZŠ v Považanoch. Spoločenského posedenia pri príležitosti osláv Dňa učiteľov na Základnej škole kardinála Alexandra Rudnaya v Považanoch sa zúčastnila aj starostka obce Považany Eva Ninisová, starosta obce Potvorice Ľubomír Malo a pedagógovia školy. Pri tejto príležitosti odovzdal riaditeľ školy každému prítomnému pedagógovi ružu a poďakoval sa za každodennú prácu každého z nich.   

Školu, nesúcu názov rodáka z Považian, navštevuje v súčasnosti 123 žiakov, z toho 16 prváčikov. Škola prešla v roku 2009 rekonštrukciou, dočkala sa novej fasády a nových podlahových krytín. V rámci modernizácie sa staré okná vymenili za nové a doplnila sa aj výpočtová technika, ktorá sa využíva nielen v učebni informatiky. „Veľmi kladne hodnotím iniciatívu Trenčianskeho samosprávneho kraja podporiť nielen stredné odborné školy, ktorých je zriaďovateľom, ale aj základné školy. Dúfam, že naše deti budú využívať tieto pracovné pomôcky a nadobudnú technické zručnosti, ktoré budú potrebovať do svojho ďalšieho vzdelávania na stredných odborných školách,“ uviedla  starostka obce Považany Eva Ninisová.    

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK