Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vďaka spolupráci Trenčianskeho samosprávneho kraja s hendikepovanými športovcami sa darí pomáhať aj ľuďom v našom kraji

Charitatívny cyklopeletón Parasport24 Tour, ktorý tvoria handicapovaní športovci a známe osobnosti, jazdí po slovenských cestách už 10 rokov. Za ten čas získal veľa sympatizantov a podporovateľov, úzku spoluprácu s výnimočnými športovcami nadviazal aj Trenčiansky samosprávny kraj.

Najznámejšie cyklistické benefičné podujatie na Slovensku tento rok oslávilo úctyhodné 10. výročie. Charitatívny cyklopeletón odštartovala benefičná cyklistika Parasport24 Tour po prvýkrát pod názvom Cez Slovensko na bicykli, s pribúdajúcimi ročníkmi podujatie vďaka svojej výnimočnosti získavalo čoraz viac sympatizantov.

Handicapovaných športovcov na špeciálne upravených bicykloch svojou osobnou účasťou podporuje aj množstvo známych osobností. Každý rok v lete tento špeciálny cyklistický peletón prechádza naprieč Slovenskom s cieľom podporiť dobrú vec. Jedinečná partia hendikepovaných športovcov a osobností spoločnými silami upozorňuje na potrebu pomáhať sociálne slabým a znevýhodneným športovcom.

Občianske združenie Parasport24 vzniklo v roku 2006 a odvtedy zorganizovalo množstvo projektov na podporu hendikepovaných ľudí. Pekná myšlienka pomoci našla odozvu aj na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý s občianskym združením spolupracuje už štvrtý rok. Ešte v roku 2014 spoločne zorganizovali sériu prednášok pre študentov stredných škôl na tému Ako vnímať handicap, neskôr TSK projekt podporil aj finančne či osobnou účasťou trenčianskeho župana Jaroslava Bašku na jednotlivých etapách tour. „Parasport24 je združenie plné silných príbehov hendikepovaných ľudí, ktorým sme pomohli. Náš projekt prebieha jeden týždeň v roku už 10 rokov na území takmer celého Slovenska, preto je vzácne mať za partnera priamo krajskú samosprávu. Sme vďační aj za podporu pri prednáškach pre stredné školy, na ktorých sa zúčastnilo viac ako 3 tisíc študentov,“ povedal riaditeľ občianskeho združenia Miroslav Buľovský.  

Parasport24 Tour počas jazdy naprieč Slovenskom pomáha nielen handicapovaným športovcom. Počas jednej z tohtoročných etáp združenie venovalo finančné prostriedky na nákup potravín hneď niekoľkým sociálne slabším rodinám. Pomocnú ruku podali športovci aj klientom šiestich zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, a to v podobe sponzorského zakúpenia práčok. Tie klienti v zariadeniach sociálnych služieb v pôsobnosti župy využívajú už necelý rok. TSK plánuje v úspešne rozbehnutej spolupráci s občianskym združením Parasport24 pokračovať aj v budúcnosti.

autor: lk

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK