Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Víkend v regiónoch sa niesol v znamení súťaženia o najlepší guláš

Súťažiacich prišiel podporiť a povzbudiť aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Tento rok sa koná v Čereňanoch už tretí ročník Čerenianskej gulášovačky. Je to príležitosť, aby sa ľudia stretli, porozprávali a spoločne strávili príjemný deň. Veľmi si vážim, že súčasný starosta obce Ján Mokrý založil a udržiava túto peknú tradíciu,“ povedal trenčiansky župan.

Prvé dva ročníky sa konali v centre obce, po prvýkrát dali organizátori  prednosť priestorom prírodného amfiteátra. Súťaženia sa tentokrát zúčastnilo 12 družstiev, okrem domácich aj jedno družstvo z Ľubietovej. V Čereňanoch o víťazovi rozhoduje výber naslepo. „Z každého družstva nominujú jedného člena do poroty, ktorá ochutnáva guláše bez toho, aby poznala ich autora,“ doplnil prednosta Obecného úradu Richard Masný. Okrem guláša si návštevníci v poobedných hodinách mohli pochutnať aj na držkovej polievke či pečenom pstruhovi.

V Dolnej Porube súťažili o pohár starostu dospelí a účnovský dorast už po siedmykrát. Nechýbali ani minuloroční víťazi. Do tohto ročníka sa prihlásilo až 14 družstiev, čo bolo viac ako minulý rok. Odborná porota vybrala hneď dvoch víťazov, pretože každú kategóriu hodnotila zvlášť. V kategórii dospelých vyhralo družstvo „Podhorie“ z Bánoviec nad Bebravou, prvenstvo medzi učňovským dorastom Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne si vybojovali „Frontoví kuchári“.

Súčasťou súťaže bola aj oslava 45. výročia založenia organizovaného futbalu v obci. „Táto dolina vychovala siedmich prvoligových hráčov. Bývalí prvoligisti dnes odohrajú fubalový zápas proti mužstvu z Dolnej Poruby,“povedal starosta obce Miroslav Kopčan tesne pred zápasom. Na podujatí nechýbala ani dychovka, tvorivé dielne pre deti a ukážky služobnej kynológie a policajnej techniky. Najdôležitejšiu úlohu však zohrala zručnosť a dokonalé chuťové poháriky, ktoré opäť priniesli víťazstvo tým najlepším.

autor: lk

Fotogaléria

IMG_1307
IMG_1328
IMG_1331
IMG_1347
IMG_1349
IMG_1367
IMG_1434
IMG_1444
IMG_1452
IMG_1458
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK