Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Víťazný titul súťaže Autoopravár Junior 2017 patrí žiakovi hosťujúcej školy SOŠ Považská Bystrica

V stredu 22.3.2017 sa na Strednej odbornej škole Považská Bystrica, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, organizovalo jedno z piatich oblastných kôl celoslovenskej súťaže Autoopravár Junior 2017 v kategórii mechanik a elektrikár. Organizátorom súťaže je Cech predajcov a autoservisov SR. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 19 žiakov - víťazov školských kôl z 10 stredných odborných škôl Trenčianskeho a Žilinského samosprávneho kraja. Svoje zastúpenie na súťaži mala hosťujúca SOŠ Považská Bystrica, SOŠ strojnícka Považská Bystrica, Spojená škola Nižná, Dopravná akadémia Žilina, SOŠ polytechnická Dolný Kubín, SOŠ technická Čadca, SOŠ Prievidza, SOŠ letecko-technická Trenčín a SOŠ Juraja Ribaya Bánovce nad Bebravou.

Súťaž sa skladala z dvoch častí. Prvá pozostávala z on-line testu, druhá časť bola poznávacia, ktorá bola zameraná na praktické vedomosti z oblasti autoopravárenstva.

Víťazom súťaže sa stal Ľubomír Mako s počtom bodov 119, žiak SOŠ Považská Bystrica, pred Jakubom Kutlákom zo Spojenej školy Nižná, ktorý získal 87 bodov. Na 3. mieste sa umiestnil Michal Hrubaník z Dopravnej akadémie v Žiline s počtom bodov 82. Druhý zástupca SOŠ Považská Bystrica Tibor Potočný sa umiestnil na 5. mieste. Víťaz súťaže má veľkú šancu zúčastniť sa celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční 26. - 27. apríla v Nitre.

Trenčiansky samosprávny kraj víťazom gratuluje a ostatným zúčastneným ďakuje za vzornú reprezentáciu svojich stredných škôl.

autor: vr
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK