Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vôňa, farba a chuť – trojica najdôležitejších vlastností na Vinum Laugaricio 2017

Vinum Laugaricio patrí k tradičným podujatiam, ktoré už dávno nenavštevujú iba obyvatelia mesta Trenčín. Tohtoročná medzinárodná prezentácia vína, vody a destilátov mala poradové číslo trinásť.

Trinásty ročník festivalu vína, vody a destilátov s názvom Vinum Laugaricio, ktorý organizuje Expo Center, a. s. v Trenčíne, otvoril svoje brány v piatok 1. decembra 2017. Na dvojdňovej výstave môžu návštevníci degustovať viac ako 500 vzoriek vína či 250 vzoriek destilátov. Nechýbalo samozrejme ani dobré jedlo vrátane mäsiarskych výrobkov a syrov, ktoré spolu s kvalitným mokom tvoria nerozlučnú kombináciu. „Som veľmi rád, že tradícia menom Vinum Laugaricio pokračuje a získava každoročne čoraz lepšie meno. Teším sa z toho, že sa jej aj tento rok zúčastnil veľký počet návštevníkov,“ povedal generálny riaditeľ Expo Center, a. s., Pavol Hozlár.

Medzi osobnosťami, ktoré otvorili trinásty ročník festivalu a pomohli oceniť najlepšie vína a destiláty nechýbal ani bývalý prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič či Štefan Skrúcaný, ktorý sa svojím vystúpením pričinil aj o kultúrny program pre návštevníkov. Pozvanie na Vinum Laugaricio 2017 prijal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý ocenil význam tohto medzinárodného podujatia. „Hoci Trenčiansky kraj nie je typickým vinárskym regiónom, veľmi oceňujem, že vinári a všetci ostatní vystavovatelia už trinásty rok zavítali do Trenčína. Ďakujem všetkým organizátorom za to, že sa im podarilo vybudovať takúto významnú tradíciu,“ vyjadril uznanie trenčiansky župan.

Vinum Laugaricio spája všetkých výrobcov a milovníkov vína do jedného celku. Každoročne sa okrem porovnávania kvality jednotlivých nápojov dbá aj na pozdvihnutie výroby i kultúru spotreby vína nielen v Trenčianskom kraji, ale aj na celom Slovensku.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK