Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vyhodnotenie súťaže Do práce na bicykli; TSK v kategórii spoločnosť na vynikajúcom treťom mieste

Do práce na bicykli je celoslovenská kampaň, ktorá sa tento rok konala už po štvrtýkrát. Vyhlasuje ju národný cyklokoordinátor Peter Klučka v spolupráci s Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica. Dvadsať zamestnancov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), na čele s jeho predsedom  vymenili  v máji autá za bicykle a prispeli tak k zníženiu vyprodukovaných  emisií. Zamestnanci úradu TSK sa do tejto cyklistickej súťaže zapájajú od jej vzniku. V tomto ročníku absolvovali rozdelení do piatich tímov až 495 jázd a v kategórii spoločnosť sa tak umiestnili na bronzovej priečke.

Cyklokoordinátor Trenčianskeho kraja Radovan Hladký vyjadril veľkú spokojnosť s vervou zapojených, ktorú preukázali počas dochádzania do práce. Zároveň uviedol, že Trenčiansky samosprávny kraj sa súťaže zúčastní aj o rok. „Tento rok sa súťaže Do práce na bicykli zúčastnilo až 5 tímov za Trenčiansky samosprávny kraj. Chceli sme ukázať ľudom, že do práce sa dá ísť aj na dvoch kolesách a nie na štyroch. Zapájame sa do tejto kampane každý rok a určite sa radi zúčastníme aj ten budúci,“ povedal Hladký.

Dokopy najazdili všetky tímy z Úradu TSK úctyhodných 6 530 kilometrov a o 362 kilometrov tak prekonali svoj minuloročný výsledok. Najvýkonnejším jazdcom sa  stal Daniel Križko, ktorý počas trvania súťaže jediný z TSK prelomil hranicu 1 000 kilometrov. Najazdil presne 1 224 kilometrov, čím si splnil svoj stanovený cieľ pred začiatkom tohto ročníka.

autor: ĽB

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK