Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vysoká škola DTI v Dubnici nad Váhom vstúpila do nového akademického roku pod novým názvom

V piatok 6. októbra 2017 zaplnili kinosálu Mestského domu kultúry v Dubnici nad Váhom študenti, pedagogický zbor Dubnického technologického inštitútu (DTI) a vzácni hostia, aby spoločne slávnostne otvorili akademický rok 2017/2018.

Vysoká škola DTI pôsobí ako súkromná vysoká škola v Dubnici nad Váhom od 1. marca 2006. Svojim študentom poskytuje vysokoškolské vzdelanie v bakalárskych a magisterských študijných programoch. Škola sa orientuje na šírenie poznatkov a inovácií predovšetkým v oblasti aplikovaných študijných programov a vedných disciplín s dôrazom na prípravu odborníkov žiadaných na trhu práce. „Akademický rok 2017/2018 je pre našu školu prelomový. Vstupujeme do neho pod novým názvom. K názvu Dubnický technologický inštitút sa pričlenil prívlastok Vysoká škola DTI. Nebol to len obyčajný administratívny akt, bol to akt spojený s rôznymi zmenami aj v rámci štruktúry a hlavne nových predsavzatí, čo by sme chceli zmeniť a akým smerom sa uberať,“ uviedol rektor Vysokej školy DTI Tomáš Lengyelfalusy.

Škola vyprodukovala za svoju existenciu viac ako 12 000 úspešných absolventov. V súčasnosti navštevuje Vysokú školu DTI viac ako 3000 študentov, z toho len približne 200 je v dennej forme štúdia, keďže na škole študujú väčšinou študenti, ktorí sú zamestnaní a kvôli práci si chcú doplniť a rozšíriť svoje vzdelanie. „Teší ma, že Vysoká škola DTI v Dubnici nad Váhom je jednou z vysokých škôl, ktorá je na území Trenčianskeho kraja. Rád by som poďakoval rektorovi a celému vedeniu školy za to, ako vzdelávajú svojich žiakov. Študentom prajem aby v novom školskom roku nazbierali množstvo nových vedomostí,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý sa osobne zúčastnil slávnostného otvorenia nového akademického roku.

Vysoká škola DTI má svoje vlastné vydavateľstvo vedeckej a odbornej literatúry, pričom nezabúda ani na organizáciu vedeckých podujatí. Počas leta organizuje Detskú univerzitu, prázdninový vzdelávací program pre deti. Vzdelávanie seniorov poskytuje škola v rámci Univerzity tretieho veku. 

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK