Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vyučovanie na Základnej škole s materskou školou v Bojniciach skvalitní nové športovisko i učebné pomôcky

Nové outdoorové ihrisko s doskočiskom do diaľky slávnostne otvorili v pondelok 23. októbra 2017 v areáli Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) v Bojniciach. Okrem ihriska sa žiaci tešia aj z nových učebných pomôcok od Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

V súčasnej dobe je veľmi dôležité viesť deti k športu už v mladom veku. Na túto skutočnosť nezabúdajú ani na Základnej škole s materskou školou v Bojniciach, preto sa vedenie školy a pedagogický zbor spoločne s rodičmi a firmami z okolia rozhodli vybudovať v areáli úplne nové športovisko. Outdoorové ihrisko slávnostne otvoril prestrihnutím pásky predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška a poslanec Zastupiteľstva TSK a zároveň primátor mesta Bojnice František Tám. „Outdoorové ihrisko s doskočiskom do diaľky stálo približne 23 tisíc eur. Dúfam, že si žiaci ihrisko budú vážiť, pretože aj oni sa nemalou snahou pričinili o to, že sa ihrisko na škole vybudovalo. Peniaze naň išli napríklad aj zo zberu papiera, ktorého sa deti zúčastňujú,“ priblížila riaditeľka ZŠ s MŠ v Bojniciach Eva Rybárová.

Pri tejto slávnostnej príležitosti odovzdal trenčiansky župan žiakom ZŠ s MŠ v Bojniciach aj nové učebné pomôcky, ktoré Trenčiansky samosprávny kraj odovzdáva základným školám v rámci podpory polytechnizácie vyučovania na základných školách. Okrem notebooku škola dostala aj šesť programovateľných stavebníc značky Boffin. „Veľmi nám záleží na tom, aby sme na každej základnej škole v kraji podporili polytechnické vzdelávanie. Trenčiansky samosprávny kraj je lídrom v systéme duálneho vzdelávania a v súčasnosti má okolo 600 žiakov, ktorí sa učia pre konkrétne firmy. Naším cieľom je aj naďalej pokračovať v nastavenom trende,“ uviedol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Na učebné pomôcky od TSK sa môžu tešiť aj žiaci zo 48 základných škôl v kraji, pretože už vo štvrtok 26. a v piatok 27. októbra 2017 si z rúk trenčianskeho župana preberú učebné pomôcky v rámci 19. ročníka výstavy stredných škôl s názvom Stredoškolák – Hrdina remesla, ktorá sa uskutoční v priestoroch EXPO Center, a. s., v Trenčíne.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK