Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vyzbierané peniaze z Guláš festu poputujú na Detské oddelenie bojnickej nemocnice

V sobotu 10. júna sa s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja konal na Fačkovskom sedle už štvrtý ročník podujatia Guláš fest, ktoré sa vyznačuje svojou typickou súťažou vo varení gulášu. Tento ročník bol však výnimočný. Organizátori mysleli aj na tých najmenších, pretože jednotlivé súťažné tímy mali možnosť venovať výťažok z predaja gulášu na Detské oddelenie Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach.

Spolu za dobrú vec

S myšlienkou venovať Detskému oddeleniu NsP Prievidza výťažok z predaja gulášu prišiel Zdenko Nedeliak, riaditeľ strediska Skiarena Fačkovské sedlo a organizátor podujatia Guláš fest. Koncom minulého roka bola na Detskom oddelení bojnickej nemocnice hospitalizovaná jeho dcéra a práve v tej súvislosti sa začala rodiť myšlienka, ako podporiť oddelenie pre najmenších. Podľa jeho slov sa v bojnickej nemocnici cítili s dcérkou veľmi dobre, a tak sa dali veci rýchlo do pohybu. „Pani primárka aj celý tím sa choval veľmi príjemne, ústretovo a vysoko profesionálne, a tak som si povedal, že pokiaľ bude príležitosť, podporíme Detské oddelenie bojnickej nemocnice,“ uvádza Zdenko Nedeliak.

Prvotnú myšlienku sa podarilo rozvinúť, a tak sa 10 súťažných tímov spojilo pre dobrú vec – z každého predaného gulášu venovali 1 € Detskému oddeleniu NsP Prievidza a spoločne sa  podarilo vyzbierať sumu 600 €. Poukaz v uvedenej hodnote prišli primárke Detského oddelenia MUDr. Alene Pillarovej osobne odovzdať Zdenko Nedeliak, organizátor podujatia a autor myšlienky, a Richard Takáč, podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý sa súťaže aktívne zúčastnil spolu s TSK tímom. „Trenčiansky samosprávny kraj podporil Guláš fest dotačne, ale TSK tím venoval aj čiastku za predaný guláš, aj sumu určenú na zakúpenie surovín, ktorú organizátor tímom preplácal,“ vysvetľuje Richrad Takáč.

Azda najväčšiu radosť mala z výslednej sumy primárka Detského oddelenia Alena Pillarová, pre ktorú sú zdraví pacienti a spokojní rodičia najlepšou spätnou väzbou. „Nejde o výslednú sumu, ale ide o ten podnet a samotnú myšlienku. Veľmi ma to prekvapilo a som vďačná všetkým milým dobrým ľuďom, ktorí sa na realizácii tejto myšlienky podieľali,“ hovorí primárka Detského oddelenia Alena Pillarová a dodáva, že z vyzbieranej sumy plánujú posilniť technické vybavenie Detského oddelenia bojnickej nemocnice.

Pre viac informácií kontaktujte: Mgr. Radka Križanová, hovorkyňa NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach, radka.krizanova@hospital-bojnice.sk, tel.: +421 46 5112 121, mob.: +421 907 708 516

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK