Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Z dotačného systému TSK bolo tento rok podporených rekordne najviac podujatí

Žiadosti o dotácie mohli tento rok podávať žiadatelia len do konca apríla. Napriek tomu ich na župu prišlo rekordne najviac: cez tri stovky. Podpory sa prostredníctvom Všeobecného záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií z rozpočtu TSK[1] každým rokom dočká viac a viac projektov.    

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) do konca apríla zaevidoval bezmála 340 oficiálnych žiadostí o finančný príspevok z dotačného systému TSK. Účel, na ktorý mohli financie smerovať, bola kultúra, športové podujatia, vzdelávanie, sociálne zabezpečenie či zdravie. Suma, ktorou TSK podporil akcie rôzneho charakteru v celom kraji, predstavuje viac ako 285 tisíc eur.

Viac ako polovica žiadateľov chcela využiť finančné prostriedky od TSK na organizáciu kultúrnych podujatí, ktorými žil kraj nielen počas letných mesiacov, ale počas celého roka. Viac ako 170 tisíc eur tak putovalo na organizáciu 165 kultúrnospoločenských akcií. Peniaze z dotačného systému TSK boli použité aj na usporiadanie športových podujatí. Tie v počte 104 podporila župa sumou viac ako 94 tisíc eur.

Žiadatelia o financie na realizáciu projektov z oblasti vzdelávania využili z dotačného systému TSK na tento účel sumu 5 700 eur. Na 7 schválených projektov z oblasti sociálneho zabezpečenia a zdravia smerovala suma cez 4 tisíc eur. Na ostatných 12 projektov rozličného zamerania prispel kraj sumou viac ako 10 tisíc eur.     

Žiadateľmi boli nielen mestá a obce, požiadať o finančné prostriedky sa však rozhodli aj mnohé občianske združenia, ktoré tak aj vďaka podpore TSK mohli pre návštevníkov podujatí a akcií pripraviť nevšedné a nezabudnuteľné zážitky. Na podporu podujatí a projektov vyčlenil Trenčiansky samosprávny kraj na začiatku roka sumu 250 tisíc eur, v júli sa tento objem navýšil ešte o cca 40 tisíc eur. To umožnilo podporiť tento rok rekordne najviac žiadostí v kraji.       

[1] Všeobecného záväzného nariadenia č.13 z roku 2014 a Všeobecného záväzného nariadenia č. 31 z roku 2016

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK