Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zrekonštruované Gymnázium v Myjave navštívil prezident Slovenskej Republiky

Gymnázium v Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja navštívil v stredu 8. novembra prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Myjavské gymnázium je jedným z jedenástich, ktorých zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj. Školu s viac ako 70-ročnou tradíciou navštívil v stredu 8. novembra prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý absolvoval rokovanie s učiteľmi a so žiakmi priamo v priestoroch gymnázia. Na tejto návšteve sprevádzal hlavu štátu aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý považuje stredné školstvo a jeho rozvoj za jednu z najdôležitejších priorít TSK. Svedčí o tom aj počet investícií, ktoré Trenčiansky kraj vynaložil na renováciu myjavského gymnázia. „Trenčiansky samosprávny kraj investoval do Gymnázia na Myjave takmer 350 000 eur. Tieto investície boli vynaložené na tri oblasti, a to na rekonštrukciu a modernizáciu prírodovedných laboratórií, výstavbu multifunkčného ihriska s priľahlým chodníkom a tou najväčšou investíciou bola výmena okien a zatepľovanie budovy, v ktorej gymnázium sídli,“ uviedol trenčiansky župan. Trenčiansky samosprávny kraj plánuje aj naďalej pokračovať v nastolenom trende a investovať do škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Do vybavenia prírodovedných laboratórií na všetkých jedenástich župných gymnáziách investoval Trenčiansky kraj za uplynulé obdobie viac ako 150 000 eur.

Kvalitu gymnázia a pedagogického zboru ocenil aj prezident Andrej Kiska, ktorý ho označil za jedno z najlepších na Slovensku. Na besede so študentmi apeloval na dôležitosť kvalitného vzdelania do života. „Vzdelávať sa a vytvárať hodnoty je v živote naozaj dôležité. Možno sa práve medzi vami nachádza napríklad aj budúci župan,“ zažartoval prezident na uvoľnenej diskusii.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK