Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župné cesty podstúpili letnú údržbu za viac ako 1,3 mil. eur.

V období od prvého apríla do konca júla tohto roku ozdravila počas letnej údržby Správa ciest TSK cesty druhej a tretej triedy. Z ciest sa odstránili okrem výtlkov i nerovnosti obmedzujúce plynulosť cestnej premávky.

Trenčiansky samosprávny kraj má vo svojom vlastníctve takmer 1500 kilometrov ciest II a III. triedy  a  635 mostov. O spravovanie týchto ciest a mostov sa stará Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja. SC TSK zodpovedá aj za výkon bežnej a zimnej údržby na vybraných úsekoch štátnych ciest I. triedy v Trenčianskom kraji. S takmer 290 kilometrami ciest I. triedy sa tak celkovo stará o zjazdnosť a bezpečnosť na 1771 kilometroch ciest v kraji.

Na veľkoplošné opravy ciest v roku 2017 dodávateľským spôsobom vyčlenil Trenčiansky samosprávny kraj 5 miliónov eur. Okrem spomenutých financií však navyše počas letnej sezóny do ciest SC TSK investovala ďalšie prostriedky v hodnote viac ako 1,3 mil. eur.

Náklady na letnú údržbu ciest II. triedy sa vyšplhali na viac ako pol milióna eur a náklady na cesty III. triedy v rámci letnej údržby presiahli sumu 850 tis. eur. Riaditeľ Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja Radovan Karkuš uviedol, že uvedené zásahy boli realizované formou súvislých opráv a mikrokobercov. „Konkrétne išlo o výspravky ciest na poškodených úsekoch cestných komunikácií vo všetkých okresoch kraja v celkovej odhadovanej dĺžke dovedna 10 kilometrov,“ dodal Karkuš.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK