Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dievča v kroji z Trenčianskej Turnej. Tak vyzerá víťazný príspevok súťaže „Naše dedičstvo – naša múza“

Celkom 53 príspevkov, ktoré dorazili na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja, bolo zaradených do súťaže prezentujúcej kultúrnu rozmanitosť nášho regiónu. Všetky diela od malých i veľkých umelcov dokázali, že na dedičstvo Trenčianskeho kraja v podobe prírodných aj kultúrnych krás môžeme byť právom pyšní.

Tvorivá súťaž s názvom „Naše dedičstvo – naša múza“ už pozná svojho víťaza. Od konca februára až do 13. mája mohli všetci obyvatelia kraja posielať svoje diela na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Tie boli následne zaradené do súťaže, ktorú TSK vyhlásil v rámci Európskeho roku kultúrneho dedičstva. Prihlásili sa malí i veľkí s kresbami, maľbami, fotografiami knižnými publikáciami, ba dokonca s videom či projektom regionálnej izby. O víťazovi rozhodla verejnosť. Na facebookovej fanpage Trenčianskej župy boli zverejnené všetky súťažné príspevky, ktoré sa uchádzali o tzv. likes (páči sa mi to). Najviac sa ich do 31. mája podarilo nazbierať Zuzane Poláčkovej, ktorej fotografia v kroji z Trenčianskej Turnej zvíťazila s počtom bezmála 300 hlasov. Na striebornú priečku hlasujúci posunuli Emu Kubovú s maľbou rodinnej oslavy pri kaštieli v Čereňanoch s počtom označení páči sa mi to 250. Tretiu pozíciu v súťaži vybojovala maľba Považského hradu Tamary Šepešovej. Pod jej obrázkom svietilo 190 pozitívnych reakcií.

Pre tých, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach, si Trenčianska župa pripravila lákavé ceny. Fotoaparát, ktorý ihneď vyvolá fotku, voľné vstupenky pre dve osoby na Trenčiansky, Čachtický, Beckovský hrad a na zámok v Bojniciach poputujú do rúk víťazke súťaže. Držitelia pomyselnej striebornej a bronzovej medaily sa na zámok i všetky spomenuté hrady budú môcť pozrieť taktiež s voľnými vstupenkami. Tí, ktorí svojím počtom likes nedosiahli na prvé tri priečky, však nemusia zúfať. Pre každého z autorov 53 súťažných diel je pripravená malá pozornosť od Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne diela. Aj vďaka kresbám, maľbám, fotografiám či knižným publikáciám, ktoré súťažili o priazeň verejnosti, môžeme povedať, že Trenčiansky kraj nie je len krajom plným hradov a zámkov, ale aj šikovných umelcov.

Ceny do súťaže venoval Trenčiansky samosprávny kraj, Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, Obec Čachtice, správa Hradu Beckov a zámku Bojnice. O spôsobe a termíne dodania cien budú súťažiaci včas informovaní.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK