Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nemšová je baštou dievčenského florbalu, z najväčšieho šampionátu na svete si tento rok nemšovské florbalistky odniesli striebro i zlato

Na pôdu župného úradu zavítali v piatok 27. júla 2018 neoficiálne majsterky i vicemajsterky sveta v mládežníckom florbale z klubu NTS FK-ZŠ Nemšová. Oba tímy s trénermi prijal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška aby im pogratuloval k úspechom a poďakoval za reprezentáciu kraja.

Úspešní športovci majú dvere na Trenčianskej župe vždy otvorené. Okrem majsteriek Európy vo fitness či držiteľov najprestížnejšej hokejovej trofeje - Stanley cupu pôsobí v Trenčianskom kraji množstvo športovcov, ktorí žnú úspechy i na celosvetovom fóre. Medzi nich sa radia aj dievčatá z mesta Nemšová, ktorých vášňou sa stal florbal. Na najväčšom šampionáte sveta, ktorý v tomto mesiaci ovládol hlavné mesto Českej republiky, predviedli mladšie i staršie žiačky z nemšovského klubu NTS FK-ZŠ Nemšová florbalovú smršť. V kategórii G-12 sa umiestnili na druhom mieste, keď vo finále nestačili na švajčiarsky Zug, no v kategórii G-14 po vyradení až štyroch švédskych tímov, oslavovali celkový triumf. „Turnaj sme síce nezačali veľmi dobre, no do každého ďalšieho zápasu sme išli naplno a dokázali sme vyhrať celý turnaj. Je to neopísateľný pocit,“ povedala kapitánka majstrovského družstva Denisa Papierniková, ktorá sa florbalu venuje už 5 rokov.

Neoficiálne vicemajsterky i majsterky sveta v mládežníckom florbale prijal na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý im k úspechom srdečne poblahoželal a poďakoval za reprezentáciu dievčatám, trénerom i rodičom. „Vždy ma teší úspech športovcov z Trenčianskeho kraja. Veľmi si vážim, že v Nemšovej funguje takýto skvelý klub, ktorý dosahuje nevídané úspechy. Je to obrovský kus práce, za ktorý si zaslúži poďakovanie vedenie klubu i dievčatá. Prajem všetkým veľa úspechov aj do budúceho športového života,“ povedal trenčiansky župan.

Pre mnoho z dievčat sa florbal stal láskou na prvý pohľad. Dopomohol k tomu aj „otec“ nemšovského florbalu Peter Tydlačka, ktorý potvrdil, že úspechy sa nerodia ľahko a za všetkým je tvrdá drina.

Trenčiansky samosprávny kraj finančne podporuje viacero florbalových podujatí. Medzi ne patrí napríklad Florbalki cup či Československý florbalový pohár s medzinárodnou účasťou, ktorý usporadúva klub Harvard Partizánske.

Celému nemšovskému klubu srdečne gratulujeme a držíme palce na ďalších súťažiach.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK