Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky kraj na celoslovenskom kole súťaže mladých hasičov reprezentovali hasičky z Trenčianskeho Jastrabia a hasiči z Dohnian

V polovici júna 2018 sme spoznali krajských majstrov medzi mladými dobrovoľnými hasičmi. Kraj medzičasom reprezentovali na celoštátnom kole Plameň vo Svite.

Prvá júlová sobota patrila na futbalovom ihrisku vo Svite hasičskému športu mladých dobrovoľných hasičov. Osem dievčenských a osem chlapčenských tímov si na celoštátnom kole súťaže Plameň zmeralo sily v dvoch disciplínach - štafetový beh na 400 m a požiarny útok s prekážkami. Rovnako ako na krajskom kole, tak aj vo Svite si družstvá mohli zasúťažiť aj v samostatnej kategórii, ktorou bol požiarny útok s vodou.

Kraj na celonárodnej súťaži reprezentovali krajskí majstri; hasičky z Trenčianskeho Jastrabia (okres Trenčín) a hasiči z Dohnian (okres Púchov). V tvrdej konkurencii najlepších ôsmich družstiev sa členovia DHZ Dohňany nestratili a po súčte časov v oboch disciplínach si vybojovali štvrté miesto. Hoci dievčatá vložili do svojho výkonu všetko, v konečnom sčítaní to stačilo na ôsme miesto. „Družstvám sa na súťaži síce darilo o niečo slabšie ako na krajskom kole, vďaka za reprezentovanie kraja im určite patrí. Rovnako ako ich trénerom, ktorí prácu s hasičskou mládežou berú vážne a príprave družstiev na súťaž venovali patričnú pozornosť," uviedol predseda Krajskej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky (KO DPO SR) Trenčín Jozef Smolinský.

Domov si predsa len odniesli medailové umiestnenia

Samostatná disciplína - požiarny útok s vodou - už bola o niečom inom. Dohňanskí chlapci si napravili chuť a v celkovom hodnotení obsadili krásne druhé miesto. Nezaostali za nimi ani dievčatá. Hasičky z Trenčianskeho Jastrabia sa v tejto osobitnej kategórii umiestnili na treťom mieste.

TSK ďakuje členom DHZ Trenčianske Jastrabie a DHZ Dohňany za vzornú reprezentáciu kraja na celoštátnom kole súťaže Plameň a gratuluje im k umiestneniu. Župa verí, že mladí dobrovoľní hasiči z Trenčianskeho kraja si svoju vášeň pre hasičský šport zachovajú čo najdlhšie.

Zdroj titulnej foto: Jozef Smolinský

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK