Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Audionahrávky priblížia návštevníkom až desať pamiatok v Trenčianskom kraji

Umožní to tabuľka obsahujúca QR kód s nahrávkou, ktorá je umiestnená vždy na viditeľnom mieste v areáli historickej pamiatky prístupnom pre všetkých.

Dozvedieť sa viac faktov a zaujímavostí o dominantách v okolí. To je hlavným cieľom osadenia tabuliek s QR kódom. Vedomosti o pamiatke už vďaka tejto novinke z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región získavajú návštevníci hradu Lednica, Trenčianskeho hradu, Beckova, Čachtíc a Skalky nad Váhom. „Zámerom osadenia tabuliek je ponúknuť turistom stručnú históriu hradov a pamiatok na audionahrávke. Názov tabule s QR kódom je Započúvaj sa do histórie, aby návštevníkom hneď pri vstupe padla do oka a aby vedeli, že po načítaní kódu sa môžu započúvať do bohatej histórie dominánt v našom kraji,“ uviedla na margo osadenia tabuliek výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská.   

Prostredníctvom nahrávky budú mať turisti možnosť dozvedieť sa informácie o historickej pamiatke 24 hodín denne počas celého týždňa. Slovenská verzia bude pre zahraničných návštevníkov doplnená aj o anglické či nemecké znenie. Záujem o audionáhravky zo strany verejnosti overia vďaka špeciálnemu technickému nastaveniu štatistiky týkajúce sa počtu stiahnutia QR kódu do mobilných zariadení.         

V priebehu posledného októbrového týždňa budú tabuľky s QR kódom osadené na Bojnickom zámku, Mohyle M. R. Štefánika, vo Hvezdárni v Partizánskom a na hradoch v Uhrovci a v Považskej Bystrici.

autor: bj

Fotogaléria

Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK