Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Budova novomestskej SOŠ obchodu a služieb na Weisseho ulici sa od začiatku školského roka pýši viac ako 140-timi novými oknami

Prvý týždeň nového školského roka sa v Trenčianskom kraji nesie v znamení návštev a odovzdávania investičných akcií na župných stredných školách. Výnimkou nie je ani Stredná odborná škola (SOŠ) obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), kde počas leta došlo k výmene okien na jednej z budov školy a školskej jedálni.

Na budove strednej školy na Weisseho ulici, kde prebieha teoretické vyučovanie žiakov, sa počas letných prázdnin neoddychovalo. Za necelý mesiac sa škola rozlúčila so starými oknami, ktoré nahradili nové a energeticky úspornejšie. „S rekonštrukciou sme začali aj skončili v auguste. Stavebné práce sa týkali najmä výmeny starých kazetových okien za nové plastové okná s dvojsklom a nižšou priepustnosťou tepla. Nové sú aj vonkajšie a vnútorné parapety. Energetickú úsporu pocíti škola najmä na konci vykurovacej sezóny,“ priblížil stavebný dozor Ivan Matejka s tým, že Trenčianska župa do výmeny okien investovala viac ako 133 tisíc eur.

Vo vynovených priestoroch privítal žiakov trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Počas leta sa na SOŠ obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom vymenilo viac ako 140 okien, ktoré sme sa rozhodli v úvode nového školského roka slávnostne odovzdať. Vážim si, že škola vychováva študentov v službách, ktoré sú potrebné pre trh práce. Zapojená je aj v systéme duálneho vzdelávania, v odboroch obchodný pracovník a autoopravár – mechanik. Študenti zbierajú úspechy aj na rôznych športových a vedomostných súťažiach,“ zhodnotil počas návštevy trenčiansky župan.

Za takmer 25 tisíc eur župa vymenila aj 12 starých drevených okien na budove školskej jedálne, ktorá je od 1. septembra 2019 súčasťou Gymnázia M. R. Štefánika v Novom Meste nad Váhom. Tie nahradili okná plastové s dvojsklom bielej farby a nižšou hodnotou prechodu tepla. Rovnako, ako v prípade budovy školy, bola súčasťou rekonštrukcie aj úprava vnútorných a vonkajších parapetných dosiek.

SOŠ obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom v aktuálnom školskom roku navštevuje viac ako 400 žiakov.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK