Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Členovia projektových rád zasadli k župným projektom v oblasti školstva, zdravotníctva a sociálnej pomoci

Pilotný projekt Hokejová akadémia, ktorý je azda najsledovanejším aj vďaka svojej unikátnosti v rámci Slovenska, bude vychovávať hokejovo nadanú mládež pre vrcholovú kariéru aj do bežného života. Už od septembra na školu nastúpi historicky prvých 15 hokejistov, ktorí úspešne zvládli prijímačky i talentové skúšky pod dohľadom na slovo vzatých odborníkov. Na ich rozvoj nielen po fyzickej a športovej stránke, ale tiež v oblasti vzdelania a osobnostného rastu, budú dohliadať kvalitní pedagógovia, profesionálni tréneri či psychológovia a terapeuti. Súčasťou projektu je aj výstavba telocvične či hokejovej haly, na ktorú vyčlenila financie aj vláda SR. Zástupca spoločnosti PIO Keramoprojekt a.s. Trenčín Pavel Mikuláš členov rady informoval o stave projektovej prípravy.

Na  Úrade TSK zasadala aj projektová rada Zriadenie Strednej zdravotníckej školy v Prievidzi, ktorá je zaradená v sieti škôl a školských zariadení SR s účinnosťou od 1.septembra 2019. V poradí tretia stredná zdravotnícka škola v kraji vznikne v okresnom meste Prievidza, jej prioritou bude vychovávať odborný personál pre Nemocnicu s poliklinikou v Prievidzi so sídlom v Bojniciach, ktorej zriaďovateľom je TSK. Aktuálne má škola za sebou prijímacie skúšky, tie úspešne zložilo až 60 uchádzačov. Medzi nimi sú žiaci z Prievidze a okolia, ale aj spoza hraníc Trenčianskeho kraja.

Projektová rada sa zišla aj k zavedeniu modelu Garantovaných energetických služieb (GES) na Strednej odbornej škole v Dubnici nad Váhom v pôsobnosti župy. Budova školy ako prvá z verejných inštitúcií na Slovensku prejde premenou, jej výsledkom má byť výrazné zvýšenie energetickej efektivity. Systém GES pripravilo Ministerstvo financií SR v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR a Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou. Ten stavia na predpoklade, že sa vložené vstupné investície vrátia z budúcich úspor energie.

Štvorlístok projektových rád zameraných na oblasť školstva uzavrelo stretnutie projektovej rady, ktorá má na starosti prípravu vzniku Spojenej školy, Ivana Krasku, v Púchove. Nová stredná škola v pôsobnosti župy vznikne od budúceho školského roku 2019/2020 spojením Strednej odbornej školy (SOŠ), I. Krasku, v Púchove a SOŠ sklárskej sídliacej v Lednických Rovniach. Budúci sklárski majstri sa tak budú od 1. septembra 2019 vzdelávať pod jednou strechou spoločne so študentmi SOŠ, I. Krasku, v Púchove.

Vedenie Úradu TSK sa stretlo aj so zástupcami troch krajských nemocníc. Projekt rekonštrukcie kuchyne a jednálne v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici sa blíži do finále. S rekonštrukciou kuchyne, ale i práčovne by sa malo tento rok začať aj v NsP v Myjave. V NsP   Prievidza so sídlom v Bojniciach sa aktuálne pripravuje architektonická štúdia vybudovania nového urgentného príjmu a nového pracoviska centrálnej sterilizácie. Rovnako napreduje aj projekt deinštitucionalizácie DSS-Adamovské Kochanovce.

autor: lk; mp; lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK