Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Do práce na bicykli najazdili zamestnanci Zelenej župy viac ako 3 700 kilometrov v rámci 408 jázd

V poradí 6. ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli úspešne dobicykloval do svojho finišu. Počas celého mája jazdilo do práce na bicykli 24 župných zamestnancov rozdelených do 6 tímov.

Ani daždivé počasie, ktoré panovalo takmer počas celého mája, neodradilo zamestnancov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) od toho, aby do práce dochádzali na svojich milovaných bicykloch. Spoločne 24 zamestnancov najazdilo v rámci 408 jázd viac ako 3 700 kilometrov, čo zároveň činí úsporu približne 950 kg emisií CO2. „Veľmi ma teší, že zamestnanci župy ukázali, že im záleží na životnom prostredí i svojom zdraví. Mesiac máj svojim počasím cyklistike neprial, no aj tak sa nám spoločne podarilo odjazdiť veľký počet kilometrov, za čo všetkým ďakujem. Verím, že budúci rok sa znova všetci zapojíme a poriadne si zabicyklujeme,“ dodal trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý do práce najazdil cez 200 kilometrov na trase Dohňany - Trenčín.

Trenčiansku župu v aktuálnom ročníku kampane Do práce na bicykli reprezentovali tímy Rýchle brzdy (1 276,82 km), Trenčiansky kraj (802,17 km), Trenčiansky región (518,50 km), Horúce pedále (476,51 km), Vodnári (428,34 km) a Fantastická cykloštvorka (231,14 km). Celkovo účastníci 6. ročníka projektu Do práce na bicykli po celom Slovensku najazdili viac ako 1 milión kilometrov a ušetrili cez 330 tisíc kg emisií CO2. V priemere jedna osoba odjazdila približne 80 km.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK